Μέσα στο άνθος της νιότης του «έφυγε» για το ουράνιο ταξίδι, ένας επίγειος Άγγελος.
Ο Πατρινός Παναγιώτης Γ. Δημητρακόπουλος, ανθυπασπιστής της Πολεμικής Αεροπορίας, άφησε την τελευταία του πνοή, χθες, σε ηλικία 36 μόλις ετών, ύστερα από γενναία μάχη που έδωσε με σθένος ψυχής, στωικότητα και ιώβεια υπομονή.

Ο Θεός τον αγάπησε και τον πήρε πολύ νωρίς κοντά του, πριν προλάβει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα και να γευτεί τις χαρές της ζωής. Στη σύντομη επίγεια διαδρομή του, όμως, κατόρθωσε να κάνει πολλά και πάνω απ’ όλα να κάνει υπερήφανη την οικογένειά του.

Γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Οβρυά, με καταγωγή από τα Καλάβρυτα που τόσο αγαπούσε. Άριστος μαθητής, πέρασε στις Πανελλήνιες στις στρατιωτικές σχολές και υπηρέτησε την πατρίδα με σεβασμό, ήθος, σεμνότητα και ακεραιότητα. Είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τελευταία στην 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ). Υπήρξε αξιαγάπητος στους συνάδελφους του και έχαιρε εκτιμήσεως καθώς επιτέλεσε την αποστολή του στο ακέραιο.

Ήταν, άλλωστε, παιδί προικισμένο με αρχές και αξίες. Μέσα από τα μάτια του καθρεπτιζόταν η αγνή ψυχή του και το χαμόγελό του μαρτυρούσε την καλοσύνη, την ευγένεια, την ταπεινοφροσύνη και τη σεμνότητά του.

Η απώλειά του αβάσταχτη για τους γονείς του, Γεώργιο και Βασιλική και τον αδελφό του Μιχάλη.

Η μόνη τους παρηγοριά είναι ότι πλέον ο Παναγιώτης τους, θα βρίσκεται ψηλά, στους αιθέρες, που τόσο του άρεσε…
Η οικογένειά του, συγγενείς, συνάδελφοι, φίλοι και γνωστοί θα τον συνοδεύσουν στο τελευταίο του ταξίδι.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη(8/2)στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων και στη συνέχεια θα παραδοθεί στην αγκαλιά της Καλαβρυτινής γης, της γενέτειράς του, που τόσο αγαπούσε…
Η οικογένειά του παρακαλεί όπως αντί στεφάνων γίνουν καταθέσεις στον Σύλλογο κατά του Καρκίνου του Μαστού «Άλμα Ζωής».

Πηγή: gnomip.gr