Πως έφτασε στην σύλληψη 15 αλλοδαπών η Λιμενική Αρχή Πατρών στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Στη σύλληψη δεκαπέντε (15) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες της Τετάρτης 3/5/2023 στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας σε συνεργασία με στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) της Λιμενικής Αρχής Πατρών, στη γέφυρα ”ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ” Ρίου – Αντίρριου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από συντονισμένες ενέργειες διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκαν τρία (03) Ι.Χ.Ε. οχήματα με οδηγούς αλλοδαπούς, ηλικίας 33, 24 και 27 ετών αντίστοιχα, να έχουν εκκινήσει από την Πάτρα με προορισμό μεθοριακή περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Στα δύο εκ των ανωτέρω Ι.Χ.Ε. οχήματα επιβιβάσθηκαν επτά (07) από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν ήδη εισέλθει παράνομα στη χώρα. Στη συνέχεια, με τη συνέργεια 38χρονου που βρισκόταν σε προκαθορισμένο σημείο και του ανωτέρω 27χρονου οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος, που λειτουργούσε ως προπομπός, προκειμένου να διασφαλιστεί η διέλευση των έτερων Ι.Χ.Ε. οχημάτων προέβησαν στην παράνομη μεταφορά των επτά στο εσωτερικό της χώρας.

Το προπορευόμενο Ι.Χ.Ε. όχημα ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης, στην περιοχή της Άρτας, ενώ τα υπόλοιπα Ι.Χ.Ε. οχήματα ακινητοποιήθηκαν στη γέφυρα ”ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ” Ρίου – Αντίρριου, κατόπιν αστυνομικού έλεγχου από τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Πάτρα: Εξάρθρωση σπείρας διακινητών μεταναστών - Πως έφτασαν στη σύλληψη 15 αλλοδαπών, η ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής- ΦΩΤΟ Πάτρα: Εξάρθρωση σπείρας διακινητών μεταναστών - Πως έφτασαν στη σύλληψη 15 αλλοδαπών, η ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής- ΦΩΤΟ

Στη συνέχεια, διενεργήθηκαν κατ’ οίκον έρευνες σε τρεις (03) οικίες σε περιοχές της Πάτρας, όπου εντοπίστηκαν τέσσερις (04) ακόμα αλλοδαποί, καθώς και τα κάτωθι:

-χίλια διακόσια εβδομήντα δύο (1.272) πακέτα διαφόρων καπνικών προϊόντων,

-το χρηματικό ποσό των εξακοσίων είκοσι πέντε ευρώ (625,00€),

-ένα (01) μαχαίρι, με λάμα μήκους είκοσι τεσσάρων εκατοστών (24 εκ.),

-τρεις (03) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

-μια (01) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και

-διάφορα έγγραφα.

Σε περαιτέρω έλεγχο, βρέθηκε ότι για έναν 27χρονο αλλοδαπό, εκ των ανωτέρω, υπάρχει καταχώριση εις βάρος του με το μέτρο ”άρνηση εισόδου και διαμονής υπηκόου τρίτης χώρας σε έδαφός SCHENGEN, καθώς και για έναν 49χρονο, υπήρχε εις βάρος του διωκτικό μέτρο από τη Δ.Α. Αχαΐας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα, πέντε (05) ακόμα συσκευές κινητής τηλεφωνίας, καθώς και δύο (02) από τα εν λόγω Ι.Χ.Ε. οχήματα.

Πηγή: pelop.gr