Του Αχιλλέα Ροδίτη

Μπορεί να οδεύουμε προς τις βουλευτικές εκλογές και να έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις εθνικές κάλπες της 21ης Μαΐου, ωστόσο, και το τοπίο των πιο μακρινών χρονικά εκλογών πρώτου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης εκπέμπει εντονότατο ενδιαφέρον, λόγω της αυξημένης κινητικότητας που υπάρχει, με παρασκηνιακές συναντήσεις και διαβουλεύσεις από τις οποίες αντλείται η πεποίθηση ότι σύντομα θα έχουμε νέες εξελίξεις που θα ταράξουν ακόμα περισσότερο τα «νερά».

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε λίγο καιρό το πάνελ των διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου δεν θα είναι όπως ακριβώς το γνωρίζουμε σήμερα με τους μέχρι ώρας υπάρχοντες υποψηφίους. Και αυτό, διότι όπως λένε πηγές που γνωρίζουν το έντονο παρασκήνιο που υπάρχει, η περίπτωση του πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα όχι μόνο δεν έχει βγει απ’ το κάδρο των ενδιαφερομένων αλλά αντιθέτως, και ο ίδιος εξακολουθεί να ενδιαφέρεται πλήρως, αλλά και πιέσεις του ασκούνται για να κατέβει στις δημοτικές εκλογές. Και μάλιστα, πιέσεις προερχόμενες ακόμα και από σημαντικά αυτοδιοικητικά πρόσωπα τα οποία τον καλούν να βγει «μπροστά».

Η «Πολιτεία» επικοινώνησε την περασμένη εβδομάδα με τον κ. Κατσιφάρα ο οποίος ωστόσο αρκέστηκε στο να ευχηθεί «Χρόνια Πολλά» αποφεύχοντας να επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τα όποια σενάρια υπάρχουν. Όμως οι καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν, ότι ο πρώην Περιφερειάρχης «δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα όσον αφορά τον Δήμο Πατρέων» και ότι «χρονικά δεν απέχουμε πολύ απ’ τη στιγμή που θα την πει, μέσω μιας δημόσιας παρέμβασης του για τα δημοτικά πράγματα της πόλης». Παρέμβασης, η οποία θα εντάξει οριστικά και τον ίδιο στην «κούρσα» των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, με στόχο το δημαρχείο.

Αυτοδιοικητικό στέλεχος με πολυετή παρουσία στα κοινά, δήλωσε στην «Πολιτεία» ότι «ο Κατσιφάρας δεν απεμπόλησε ποτέ το ενδιαφέρον του για τον Δήμο της Πάτρας» και ότι «οι όποιες αθόρυβες επαφές του μέχρι τώρα είχαν ως σημείο αναφοράς την ομογενοποίηση της κεντροαριστεράς και την καταμέτρηση και διερεύνηση των δυνάμεων που μπορούν να διαμορφώσουν συνθήκες υπεροχής».

Επίσης, αυτοδιοικητικά στελέχη που τάσσονται υπέρ της «λύσης Κατσιφάρα», υποστηρίζουν ότι θεωρείται από τις πλέον ηχηρές περιπτώσεις απέναντι στον νυν Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη επειδή αφενός διαθέτει μεγάλη διείσδυση στα λαϊκά στρώματα ενώ ταυτοχρόνως πετυχαίνει ισχυρά ανοίγματα και προς τα «δεξιά», στοιχείο κρίσιμης σημασίας σε περίπτωση εισόδου του σ’ έναν β’ γύρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κατσιφάρας όλον αυτόν τον καιρό πραγματοποιεί συναντήσεις, όχι αίολες και θεωρητικής ανάλυσης, αλλά στη βάση πρακτικού περιεχομένου. Άποψη που συνδυάζεται απ’ την έντονη φημολογία ότι βρίσκεται ήδη σε φάση στελέχωσης συνδυασμού και κατάρτισης ψηφοδελτίου. Ενώ οι ίδιες φήμες που κατακλύζουν τις τελευταίες μέρες το τοπικό δημοτικό τοπίο, κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο άμεσων εξελίξεων και ανακοινώσεων, τις οποίες κάποιοι προσδιορίζουν χρονικά για αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ άλλοι τις ορίζουν για πιο σύντομα, αναφέροντας ακόμα και την τρέχουσα περίοδο, αμέσως μετά το Πάσχα.

Πηγή: flamis.gr