Κοσμοπλημμύρα χθες βράδυ, στην πλατεία Γεωργίου, στο κέντρο της Πάτρας, στη μεγάλη συναυλία του Goran Bregovic, με το εξαιρετικό του συγκρότημα, The Wedding and Funeral Band, στα πλαίσια του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.

Ο διεθνούς φήμης μουσικός αποχαιρέτησε την Καρναβαλική Πάτρα με το ιταλικό αντιστασιακό εμβατήριο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου «Bella ciao», δίνοντας την σκυτάλη με αυτό τον τρόπο, σε ένα ξέφρενο διήμερο αποκριάτικο πάρτι, χειροκροτούμενος από τον κόσμο.

Μάλιστα όταν ο Μπρέγκοβιτς τραγούδησε το «Να’ ταν η χαρά οικόπεδο», η πλατεία ξεσηκώθηκε και το κέφι χτύπησε κόκκινο.

Η Πάτρα χόρεψε σε βαλκανικούς ρυθμούς και μελωδίες του διεθνούς φήμης Γκόραν Μπρέγκοβιτς. Μια γιορτή πλημμυρισμένη με ήχους γνώριμους και οικείους από τραγούδια των Βαλκανίων που έγιναν και δικά μας τραγούδια.

Η συναυλία περιελάμβανε όλες τις μεγάλες του επιτυχίες από τη μουσική του για τις ταινίες του Emir Kusturica, από το παραδοσιακό «Ederlezi» και τον «Καιρό των Τσιγγάνων» μέχρι το «Mesecina» και το «Kalasnjikov» αλλά και το υπέροχο «Ausencia» από το «Undergound» και φυσικά μελωδίες του που τραγουδήθηκαν με ελληνικούς στίχους και λατρεύτηκαν από το κοινό: «Το Βενζινάδικο», «Θεός αν είναι», «Παραδέχτηκα».

Πηγή: alphapatras.gr