Θέλεις να μάθεις για τα απίθανα σπίτια του μέλλοντος, που χρησιμοποιούν με έξυπνο τρόπο την τεχνολογία για να ζεσταίνονται και να δροσίζονται, χωρίς να χρειάζονται πολύ ρεύμα; Ακούς συνέχεια τους γονείς σου να παραπονιούνται για τα κοινόχρηστα, το ρεύμα και το πετρέλαιο, που όλο ακριβαίνουν, και σου λένε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε αναμμένο τον θερμοσίφωνα γιατί θα έρθει φουσκωμένος ο λογαριασμός του ρεύματος;

Το πιστεύεις ότι μέσα σε αυτά τα σπίτια, δεν γίνονται τέτοιες συζητήσεις;! Και γιατί; Επειδή τα σπίτια αυτά έχουν χτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργούν σαν ένα θερμός και παράλληλα να χρησιμοποιούν τα “δώρα της φύσης”, δηλαδή τον ήλιο για να ζεσταίνονται τις κρύες μέρες του χειμώνα και το δροσερό βραδινό αεράκι για να δροσίζονται το καλοκαίρι.

Μέχρι σήμερα, δεκάδες συνομήλικοί σου από όλη την Ελλάδα έχουν μάθει τα μυστικά αυτών των μαγικών σπιτιών. Θέλεις να μάθεις κι εσύ περισσότερα για τα παθητικά σπίτια και να περάσεις αξέχαστες στιγμές με παιχνίδια, πειράματα και κουίζ;

Έλα με τους γονείς σου ή με το σχολείο σου, αυτή την Πέμπτη 17/3 έως και το Σάββατο 19/3, από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι στην αίθουσα Ι10 και στο Φουαγιέ του Συνεδριακού κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών και θα τα μάθεις όλα!

Κάντε κλικ εδώ και κρατήστε τη θέση σας: http://bit.ly/patraformasymmetoxis

Οι δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου, πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και της Τράπεζας της Ελλάδος, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου nZEB Roadshow, που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και έχει ως στόχο την εξοικείωση του κοινού με τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας και το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου. Το ΝΖΕΒ Roadshow έλαβε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Horizon 2020 στο πλαίσιο της συμφωνίας επιχορήγησης αριθ. 892378.

Για περισσότερες πληροφορίες & εκδήλωση συμμετοχής, κάντε κλικ εδώ.