Έφυγε χθες μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο, σκορπώντας πόνο και θλίψη στην οικογένειά του, και τους «ατίθασους» φίλους εκείνης της νοσταλγικής εποχής.

Ο Νίκος Μάνεσης ήταν ένας από τους συγγραφείς των πρώτων σελίδων της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Πάτρα, στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Εφυγε χθες μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο, σκορπώντας πόνο και θλίψη στην οικογένειά του, και τους «ατίθασους» φίλους εκείνης της νοσταλγικής εποχής.

Τα τελευταία χρόνια, ο εκλιπών είχε εγκατασταθεί και δραστηριοποιείτο επαγγελματικά (πολυσυνεργείο αυτοκινήτων) στην Κεφαλονιά, αλλά διατηρούσε τις επαφές του με όλα τα μέλη της ιστορικής Μηχανοκίνητης Ομάδας, μέχρι και το ’80.

Στο άκουσμα του θανάτου του αγαπητού Πατρινού, ζωντάνεψαν οι αναμνήσεις κι επικοινώνησαν μεταξύ τους όλοι οι «παλιόφιλοι» για να του αποτίσουν -με τον δικό τους τρόπο- φόρο τιμής.

H AYTOΣΧΕΔΙΑ ΠΙΣΤΑ

Το μότο κρος ήταν άγνωστο σπορ στην περιοχή και φρόντισαν, τότε, να το συστήσουν στο φίλαθλο κοινό ο Νίκος Μάνεσης, ο Βασίλης Μικές, ο Ανδέας Κουνάδης, ο Θέμης Παπανδρεόπουλος, ο Ανδρέας Μανδρέκας, ο Θόδωρος Καμπέρος, ο Μιχάλης Μπαλτάς, ο Αλέκος Τζούμας και άλλοι.
Η πρώτη αυτοσχέδια πίστα μότο κρος στην Ελλάδα δημιουργήθηκε στην Πάτρα και ήταν προσφορά του μεγαλοκατασκευαστή Γιάννη Παντελή, σε έκτασή του στα Μποζαΐτικα, ενώ αρωγός στις αγωνιστικές εκδηλώσεις των ριψοκίνδυνων νέων ήταν και ο αείμνηστος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Αστήρ» Θόδωρος Μαντζελόπουλος.

ΟΙ «ΒΟΛΤΕΣ» ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ

Η πασίγνωστη παρέα άφηνε τις μηχανές στην άκρη μόνο όταν ταξίδευε στην Ιταλία για το γκραν πρι της Μόντσας, αφού όλοι ήταν και φίλοι της «Φόρμουλα 1». Επαιρναν και αντίσκηνα κοντά τους και τα γλέντια τους στην ύπαιθρο της έχουν γράψει ιστορία.

ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΕΣ

Εξάλλου, ο Νίκος Μάνεσης με το «επαναστατικό» μυαλό του είχε μυήσει τους συναθλητές του σε «κόντρες» που γίνονταν από τα Μποζαΐτικα μέχρι τα διόδια του Ρίου, ενώ εντυπωσιακές ήταν οι μοτοπορείες από την Πάτρα μέχρι την Καλογριά, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μηχανόβιων νέων της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Το χαρακτηριστικό εκείνης της «τρελοπαρέας» είναι ότι όλοι σχεδόν διέγραψαν σπουδαία επαγγελματική καριέρα, που βασιζόταν στο μαχητικό και τολμηρό πνεύμα των ανέμελων νιάτων τους.

Η απώλεια του Νίκου Μάνεση έφερε χθες όλους νοερά στην αφετηρία για να συνοδέψουν τον αξιαγάπητο φίλο τους στην τελευταία του κατοικία…

 

Πηγή:pelop.gr