Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατεβαίνει 22 και 23 Νοεμβρίου. Πού ακριβώς θα πάει, ποιους θα δει, τι θα εξαγγείλει και σε τι δεν θα κάνει καμία αναφορά!

Κλείδωσε οριστικά η «κάθοδος» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα. Και θα είναι 2ήμερη, 22 και 23 Νοεμβρίου. Την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή.

ο άπλωμα της επίσκεψής του σε δύο μέρες, αντί για μία που συνήθως είναι το «φυσιολογικό», πιστοποιεί, χωρίς αμφιβολία, το πόσο σοβαρά βλέπει η κυυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την Πάτρα και τα θέματά της!

Η είδηση, που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», είναι ο πρωθυπουργός δεν κατεβαίνει με ανοιχτή και αόριστη ατζέντα, θέλοντας να εντυπωσιάσει σε μια προεκλογικού τύπου επίσκεψη, αλλά με κλειστή και απολύτως συγκεκριμένη και ρεαλιστική ατζέντα.

«Ο,τι πει, θα ‘ναι τσεκαρισμένο και εξασφαλισμένο», έλεγε στην «Π« χθες το βράδυ στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.

Αυτός είναι και ο λόγος που η προετοιμασία της επίσκεψης κράτησε εβδομάδες ολόκληρες! Οι επιτελείς του, και στην Αθήνα και στην Πάτρα, επεξεργάζονταν για καιρό το «μενού» των εξαγγελιών του, γιατί ήθελαν να είναι ρεαλιστικό, ειλικρινές και άμεσα πραγματοποιήσιμο.

Οπως έμαθε η «Π», και είναι πληροφορία από πρώτο χέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα κάνει καμία αναφορά σε έργα που είτε δεν έχουν σαφή και οριστικό χρονοδιάγραμμα, είτε δεν έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Για παράδειγμα, δεν θα κάνει καμία νύξη, όπως πληροφορήθηκε η «Π», για το εμπορικό κομμάτι του λιμανιού της Πάτρας και για το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της πόλης. Οχι γιατί τα δύο «πρότζεκτ» δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης, αλλά γιατί δεν έχουν, στην παρούσα φάση, αυστηρά ορισμένο χρονοδιάγραμμα και ρητή χρηματοδότηση.
«Δεν έρχεται να τάξει λαγούς με πετραχήλια ο πρωθυπουργός. Ερχεται ν’ ανακοινώσει, καθαρά και ξάστερα, μόνο όσα έργα έχουν οριστικό πλάνο και εγκεκριμένη χρηματοδότηση.

Κι άλλη είδηση, που αλίευσε η «Π»: Η επίσκεψή του θα αφορά μόνο την Πάτρα!
Η Πάτρα θα είναι η βάση του για δύο μέρες.

Και το πρόγραμμά του θα είναι γεμάτο:
-Την Τρίτη το βράδυ, 22/11, θα παραστεί σε εκδήλωση της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ στο Royal, στην Ακτή Δυμαίων.

-Την Τετάρτη, πιθανότατα, θα παραχωρήσει επίσημη συνέντευξη Τύπου για τα ΜΜΕ.

-Την ίδια μέρα το πρωί θα έχει επαφές με εκπροσώπους φορέων της πόλης, και πολιτικούς και παραγωγικούς και οικονομικούς.

Με βάση το ρεπορτάζ της «Π», ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει επιτόπια επίσκεψη-αυτοψία σε 3 μέρη:
-Στο πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς

-Στην παραλιακή ακτογραμμή στο Ρίο

-Στον σταθμό του ΟΣΕ στο Αίγιο.

Τα έργα που, όπως πληροφορείται η «Π» από αξιόπιστες πηγές, θ’ ανακοινώσει επίσημα ο πρωθυπουργός, γιατί είναι έργα που έχουν «κλειδώσει», είναι η σύνταξη μελέτης για τη σύνδεση του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου με το αεροδρόμιο του Αράξου, η υπογειοποιημένη σύνδεση, για την άρδευση, από το Φράγμα του Πηνειού για τη Δυτική Αχαΐα, η χρηματοδότηση για την πλήρη και ολική αποκατάσταση του οδοστρώματος στην παραλιακή ζώνη από το Ρίο έως τη Ροδινή και η ολοκληρωτική ανακατασκευή του χώρου στο κολυμβητήριο της Αγυιάς.

Προάγγελος, κατά κάποιο τρόπο, της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Πάτρα θα είναι η «κάθοδος» την Παρασκευή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνου Τσακλόγλου.

Πηγή: pelop.gr