Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα συμμετείχε στις κινητοποιήσεις

Σχετικά με τη σημερινή κινητοποίηση των μελισσοκόμων της Αχαΐας, στην Πάτρα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώργος Κυριακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αισθάνθηκα ηθική υποχρέωση μου να παραστώ στην κινητοποίηση των μελισσοκόμων του νομού μας, οι οποίοι αντιδρούν στην συνεχή απαξίωση του ελληνικού μελιού, ενός προϊόντος υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, προερχόμενο από μια χώρα με ιδανικό κλίμα και τεράστια βιοποικιλότητα.

Αξιοσημείωτο και ενδεικτικό της συνεισφοράς τους στην κοινωνία είναι το γεγονός ότι οι μελισσοκόμοι έθεσαν ως πρώτιστο μέλημα τους την προστασία του καταναλωτικού κοινού από τους κινδύνους που προκύπτουν από τις παράνομες ή μη ελληνοποιήσεις του μελιού. Φτηνά και αμφιβόλου ποιότητας μέλια εισάγονται στη χώρα και χαρακτηρίζονται «ελληνικά», γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια Υγεία. Και παρότι το πρόβλημα αυτό είναι γνωστό στους συναρμοδίους υπουργούς, δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του.

Αντίστοιχη αδιαφορία επιδεικνύει πρωτίστως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, εδώ και τέσσερα χρόνια, και για τα υπόλοιπα ζητήματα που πλήττουν τον κλάδο των μελισσοκόμων, όπως η αύξηση του κόστους παραγωγής και οι χαμηλές τιμές χονδρικής πώλησης του μελιού, εξαιρώντας τους από όλα τα μέτρα στήριξης και παρεμφερείς ενισχύσεις.

Κατόπιν όλων αυτών, είναι προφανές ότι απαιτούνται νομοθετικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση των μελισσοκόμων, στις οποίες, ωστόσο, δυστυχώς, η απερχόμενη κυβέρνηση δεν επιθυμεί να προβεί».

Πηγή: pelop.gr