Πρωτόγνωρες προφορικές συμφωνίες στον ΚΟΔΗΠ

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων στις 30 Αυγούστου 2022 , ο πρόεδρος έφερε ένα θέμα πληρωμής ιδιώτη γιατί φιλοξένησε αστέγους  χωρίς να έχει υπογραφεί σύμβαση με ένα ποσό χρέους της τάξης των 45.000 χιλιάδων ευρώ.
Με τον ιδιώτη αυτόν είχε συνεργαστεί η αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης για δύο οχτάμηνα κατά την προηγούμενη θητεία της.
Ήταν η εποχή που ο Δήμος δεν είχε ακόμα μισθώσει το ακίνητο όπου δημιούργησε την Δομή Αστέγων αργότερα. Βέβαια ο πρόεδρος δεν είπε κουβέντα όταν του επεσήμανα γιατί δεν αξιοποιεί τα καταρρέοντα εγκαταλειμμένα δημοτικά κτήρια (οικία Σώκαρη, μέγαρο Αργυρόπουλου και πολλά άλλα) και επιμένει να νοικιάζει οπότε να αιμορραγεί οικονομικά ο Δήμος!
Επειδή αργούσε να εξοφλήσει την προφορική συμφωνία που είχαν κάνει, ο ιδιώτης τους πήγε στα δικαστήρια.
Κληθήκαμε εμείς να επικυρώσουμε τις προφορικές ενέργειες του προέδρου για εποχή που δεν ήμασταν μέλη του Δ.Σ. και μάλιστα μας ζητήθηκε να μην ασκηθεί έφεση κατά της δικαστικής απόφασης που εν μέρει δικαίωνε τον ιδιώτη. Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου έχει συμβουλεύσει να ασκήσουμε έφεση. Φυσικά καταψήφισα όλες τις μεθοδεύσεις του προέδρου του ΚΟΔΗΠ.
Για όλα αυτά θεωρώ χρέος μου να ενημερώσω τους συμπολίτες σαν εκπρόσωπος της ‘’ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ/Γ.ΡΩΡΟΣ’’ της δημοτικής παράταξης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, όπως άλλωστε κάνω τα τρία χρόνια που βρίσκομαι στη θέση αυτή.

Γρηγόρης Μαρκέτος

Δ/ντής ΕΣΥ Παιδίατρος

Μέλος ΔΣ ΚΟΔΗΠ