Ο Σύλλογος Ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ» στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας Διαβήτη σε συνεργασία με την ΠΔΕ παρουσιάζουν την ταινία «ΖΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ»

Ο  Σύλλογος Ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ» στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας Διαβήτη, 14 Νοεμβρίου 2022, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζουν την ταινία  «ΖΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ»που θα προβληθεί στις 13 Νοεμβρίου 2022 στο  ODEON VESO MARE στις 12:00.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος τονίζει: « Η έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη, όπως και κάθε μη μεταδοτικής νόσου, η βελτίωση παροχών και η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των διαβητολογικών κέντρων, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωστή διαχείριση της νόσου και την αποτροπή σειράς επιπλοκών που συνοδεύουν τον διαβήτη. Ειδικά οι έφηβοι με διαβήτη είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ζουν μια ζωή χωρίς αποκλεισμούς και ελλείμματα, μια ζωή δημιουργική μέσα σε ένα πλαίσιο αλληλοϋποστήριξης και αλληλοκατανόησης,  μια ζωή όπως του κάθε ανθρώπου. Για το λόγο αυτό σαν Περιφερειακή Αρχή με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχουμε ενεργά σε κάθε εκδήλωση που σκοπό έχει  την ευαισθητοποίηση του κόσμου, την  σωστή πληροφόρηση καθώς και στην κινητοποίηση όλων μας για ισότιμη διαβίωση όλων των πολιτών. Ο διαβήτης μας αφορά όλους  και γι΄ αυτό και η σωστή ενημέρωση έχει μεγάλη σημασία στην αντιμετώπισή του.»