Την Κυριακή 10 Μαΐου εορτάζει ο Πολιούχος του χωριού μας Άγιος Νικόλαος. Δυστυχώς φέτος, λόγω των έκτακτων αναγκών που περνάει η πατρίδα μας ολόκληρη λόγω του COVID19, όλα θα είναι διαφορετικά. Βάσει της νέα Κ.Υ.Α που έχει εκδοθεί από τις 2 Μαΐου, απαγορεύεται η τέλεση λειτουργιών με πιστούς, παρά μόνο με τον θρησκευτικό λειτουργό και το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό.
Όμως πλέον επιτρέπεται μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και τηρώντας τα μέτρα προστασίας και πρόληψης η προσέλευση για ατομική προσευχή.
Άρα μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας θα μπορούν όσοι προσέλθουν στο χωριό μας, τηρώντας της αποστάσεις να εισέλθουν στον Ιερό Ναό και να εκφράσουν την πίστη τους.
Δυστυχώς είχαμε προγραμματίσει πολλά για αυτή την ημέρα ως χωριό, αλλά λόγω συνθηκών ακυρώθηκαν. Πιστεύουμε ότι προτεραιότητα έχει πρώτα η υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του χωριού μας και έπειτα οι εκδηλώσεις. Θα προσπαθήσουμε, αν είναι καλύτερες οι συνθήκες στην χώρα μας όλα αυτά που ακυρώθηκαν να πραγματοποιηθούν ίσως προς το τέλος του καλοκαιριού.
Χρόνια πολλά στο χωριό μας, χρονια πολλά στους Πετσάκους μας, χρονια πολλά σε όλους τους απανταχού Πετσακίτες.
Μένουμε ασφαλείς, προσέχουμε τους δικούς μας ανθρώπους.