Σήμερα, η Ελλάδα, αντιμέτωπη με την απειλή της απερήμωσης, την τετραπλή χρεωκοπία – κράτους, τραπεζών, επιχειρήσεων, οικογενειών και την εξάρτηση από αλλότρια κέντρα εξουσίας βρίσκεται σε μια ιστορική στιγμή. Απαιτείται η αλλαγή του κυρίαρχου υποδείγματος, που με μοχλό πίεσης το δημόσιο χρέος των 350 δισ. ευρώ παραχωρεί την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κυριαρχία της χώρας σε αλλότρια κέντρα εξουσίας και καθιστά δυστοπική την ελληνική κοινωνία.

Το ΜέΡΑ25 ιδρύθηκε ως αναπόσπαστο μέρος του πρώτου διεθνικού πανευρωπαϊκού κινήματος, του DiEM25. Αποτελεί ευρεία συμμαχία δημοκρατών της Αριστεράς, της Οικολογίας και του Φιλελευθερισμού με θεμέλιο λίθο την εναντίωση στην χρεοδουλοπαροικία και στο ιδιότυπο καθεστώς που την διαιωνίζει. 

Το ΜέΡΑ25 παρουσιάζει ένα ρεαλιστικό οικονομικό πρόγραμμα 7 τομών για τον απεγκλωβισμό από την τετραπλή χρεωκοπία [αναδιάρθρωση χρέους και σύνδεση αποπληρωμής με το εθνικό εισόδημα, μείωση υπερπλεονασμάτων, μείωση φορολογικών συντελεστών & φπα, εφαρμογή δημόσιου εξωτραπεζικού συστήματος πληρωμών, δημόσια εταιρία διαχείρισης ιδιωτικών χρεών, προστασία μμε και μισθωτής εργασίας, μετατροπή υπερταμείου διαχείρισης δημόσιας περιουσίας σε αναπτυξιακή τράπεζα] σε συνδυασμό με ένα ευρύτατο πλέγμα υπεύθυνων προτάσεων για το σύνταγμα, τα εθνικά θέματα, το περιβάλλον, τη διαφάνεια και τον εκδημοκρατισμό.

Η Ιστορία διδάσκει ότι οι καλύτερες στιγμές του ελληνισμού έρχονται στο ζενίθ μεγάλων κρίσεων. Στις 8 Ιούλη πρέπει να επιστρέψει μια ρεαλιστική και ελπιδοφόρα εναλλακτική για την χώρα.

Είμαι υποψήφιος με το ΜέΡΑ25 γιατί θέλω να ζώ σε μία χώρα ακηδεμόνευτη και δημοκρατική. Σας ζητώ να στηρίξετε το ΜέΡΑ25 και να μου δώσετε με την ψήφο σας την εντολή να συμβάλλω στην οικονομική και κοινωνική αλλαγή που είναι εφικτό και ρεαλιστικό να φέρουμε στη χώρα.

Γιατί στις 8 Ιούλη πρέπει να υπάρχει στη Βουλή μια φωνή με ακεραιότητα, εντιμότητα και αξιοπιστία, ώστε να μην επαναληφθεί το 2015.

Πέττας Νικόλαος, Γεωπόνος

Διδάκτωρ Διοίκησης Επιχειρήσεων

MSc Διαχείριση Φυσικού Περιβάλλοντος

MBA Διοίκηση Επιχειρήσεων

 

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας ΜέΡΑ25

ph:+30 6977 597839 

email: [email protected] 

fb: @NikosPettasMera25

Γεννήθηκε το 1968 στην Πάτρα όπου ζει και είναι παντρεμένος, πατέρας ενός αγοριού. Είναι Γεωπόνος, Διδάκτορας Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακούς τίτλους στην Οικολογική Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. 

Εργάζεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και είναι πιστοποιημένο μέλος του Εθνικού Μητρώου Αξιολογητών του Αναπτυξιακού Νόμου. Έχει εργαστεί στην εφαρμοσμένη γεωπονική έρευνα καθώς και ως ελεύθερος επαγγελματίας, σύμβουλος βιολογικής γεωργίας, εκτιμητής ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο, ελεγκτής ευρωπαϊκών ενισχύσεων, σύμβουλος αγροτικής ανάπτυξης, πιστοποιημένος σύμβουλος αγροτουρισμού. Διαθέτει 3-ετή εμπειρία ως υπεύθυνος έργων σε αναπτυξιακές εταιρείες της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχει διδακτικό έργο στην τριτοβάθμια τεχνολογική εκπαίδευση. 

Έχει διατελέσει εκλεγμένο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Έχει εισηγηθεί σε δεκάδες ημερίδες και έχει αρθρογραφήσει στον ειδικό και στον περιφερειακό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για θέματα αγροτικής έρευνας, περιβάλλοντος, περιφερειακής ανάπτυξης & βιολογικής γεωργίας. 

Δραστηριοποιείται σε τοπικά, περιφερειακά και αγροτικά ζητήματα. Προερχόμενος από την ανανεωτική αριστερά, ήταν ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο αποχώρησε τον 8ο 2015. Ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό ‘Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας’ το 2014.

Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 συμπορεύεται με το ΜέΡΑ25, αναγνωρίζοντας την ανάγκη παρουσίας στη Βουλή ενός Μετώπου Ρεαλιστικής Ανυπακοής στις πολιτικές εξάρτησης και λιτότητας και ενός συνεκτικού σχεδίου δίκαιης και διατηρήσιμης ανάπτυξης με αριστερό και οικολογικό πρόσημο.