Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους να γνωρίσεις έναν τόπο είναι να τον περπατήσεις.

Τα τελευταία χρόνια ο περιπατητικός τουρισμός έχει αναπτυχθεί ραγδαία στη χώρα μας ως μια εναλλακτική μορφή αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου. Τα μονοπάτια αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό, δίνουν πρόσβαση στη φύση και ευαισθητοποιούν σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Εος Κλειτορίας και ο Σύλλογος Πεζοπόρων-Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” την Κυριακή 27/11/2022 πραγματοποίησαν πεζοπορεία στο ιστορικό μονοπάτι Ελατόφυτο (Μάζι) – Μαγέρου (Γερμανογκρέμι)

” Όπου τον Δεκέμβριο του 1943 Έλληνες αντάρτες εκτέλεσαν 77 Γερμανούς στρατιώτες”.

Με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύονται τα παλιά μονοπάτια και μέσω της πεζοπορίας γίνονται προσιτά όλα τα μυστικά της Κλειτορίας, η εντυπωσιακή γεωλογία, το μοναδικό σύμπλεγμα των παραδοσιακών χωριών, τα ξακουστά λατομεία μαρμάρου, τα ίδια τα μονοπάτια και οι πεζούλες χάρη στα οποία η Κλειτορία έχει εύλογα χαρακτηριστεί.

Κανένα βίντεο και φωτογραφίες ,δεν μπορούν να αποτυπώσουν, την ομορφιά απο το Ελατοσκέπαστο Χελμό, και ιδίως τώρα το Φθινόπωρο, ή το Πλανητέρο,το ρέμα και τα Πλατάνια με τα κίτρινα κόκκινα φύλλα!!

Και πάντα με τους υπέροχους συνοδοιπόρους του ΕΟΣ Κλειτορίας που προετοίμασαν και συνόδευσαν τον Σύλλογο Πεζοπόρων-Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής”

Τα συναισθήματα ανάμικτα αλλά το θέαμα και οι εικόνες από την πολυποικιλότητα των χρωμάτων της φύσης μοναδικές!!!