Πέντε συλλήψεις για κλοπές και διαρρήξεις σε οχήματα και καταστήματα στην Πάτρα.

Τέλος στη δράση ατόμων που είχαν αναγάγει τις κλοπές και τις διαρρήξεις καταστημάτων και αυτοκινήτων σε «επάγγελμα», έβαλε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών. Συνολικά συνελήφθησαν 5 άτομα μεταξύ των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» δυο ανήλικοι, ένα ζευγάρι και ένας ιδιοκτήτης επιχειρήσεις ανακύκλωσης υλικών.

Οχι ένα όχι δύο, αλλά 31 αυτοκίνητα είχε διαρρήξει αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, ότι έβρισκε το ανδρόγυνο που φέρεται να διέμενε σε καταυλισμό ρομά στο Χάραδρο. Από το καλοκαίρι του 2022, έκανε «αισθητή» την παρουσία του, στην ανατολική πλευρά της Πάτρας -Πλαζ, Κανελλοπούλου, Τερψιθέα κ.λπ. – σπάζοντας οχήματα(!) προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως είναι οι δράστες κλοπής εξωλέμβιας μηχανής, η οποία εντοπίστηκε, όπως πληροφορείται η εφημερίδα «Πελοπόννησος», σε επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων ( scrap ), που λειτουργεί στην περιοχή του Γλαύκου, σε έλεγχο των αστυνομικών της Ασφάλειας. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη και αντιμετωπίζει την κατηγορία της αποδοχής προϊόντων κλοπής.

Εννέα κλοπές σε καταστήματα, μίνι μάρκετ και περίπτερα στο κέντρο της Πάτρας, είχε διαπράξει από τον Μάρτιο, ρομά με συνεργούς δυο ανήλικους 16 ετών. Κατά κύριο λόγο στόχευαν στα μηχανήματα παιχνιδιών, αποσπώντας τα κέρματα. Συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης, αφού προηγουμένως αποπειράθηκαν να κλέψουν περίπτερο.

Στην εξιχνίαση των υποθέσεων και στην ταυτοποίηση των δραστών, οι αστυνομικοί έφθασαν μετά και από την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού, σε συνδυασμό με το γεγονός πως πρόκειται για «γνωστά» πρόσωπα που απασχολούν με την παραβατική συμπεριφορά τους την τοπική ΕΛΑΣ. Και για τις δυο υποθέσεις σχηματίσθηκαν κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφίες με τους συλληφθέντες να οδηγούνται χθες, στον εισαγγελέα Πατρών.

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ
Για τις εξελίξεις σήμερα η ΕΛΑΣ εξέδωσε δύο ανακοινώσεις. Στην πρώτη σημειώνονται τα εξής: “Συνελήφθησαν, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Παράλληλα, από τους αστυνομικούς συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Για την ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος, δυο ανηλίκων, συνεργών των συλληφθέντων, ηλικίας 16 και 15 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, οι δυο συλληφθέντες (άνδρας – γυναίκα) διέρρηξαν αποθήκη ημεδαπού άνδρα στην Πάτρα και αφαίρεσαν μια εξωλέμβια μηχανή σκάφους, αξίας 1.500 ευρώ, την οποία στη συνέχεια πούλησαν στον τρίτο συλληφθέντα, (ιδιοκτήτη επιχείρησης ανακύκλωσης σιδήρου), έναντι του χρηματικού ποσού των 20 ευρώ.

Στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντόπισαν τους δυο κατηγορούμενους να κινούνται με όχημα και με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Σε σωματικό έλεγχο που διενεργήθηκε στους δυο συλληφθέντες, οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή τους και κατέσχεσαν 20 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ζευγάρι ακουστικών, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν, ενώ στην επιχείρηση του έτερου συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε η κλεμμένη εξωλέμβια μηχανή, η οποία θα αποδοθεί στο νόμιμο κάτοχο της.

Στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εξιχνίασαν συνολικά 33 κλοπές, (τριάντα δυο τετελεσμένες – μια απόπειρα), σταθμευμένων οχημάτων, σε παραλιακά μέτωπα της Πάτρας, κατά τις οποίες οι τέσσερις κατηγορούμενοι, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, από την 24-4-2022 έως την 1-5-023, αφαίρεσαν συνολικά (4.587) ευρώ, (500) ελβετικά φράγκα, τραπεζικές κάρτες, κινητά τηλέφωνα, δυο λάπτοπ, γυαλιά και έγγραφα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο τέλεσης διάπραξης των κλοπών”.

Για την δεύτερη περίπτωση στη σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρονται τα εξής: “Συνελήφθησαν, προχθές το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας ενήλικος και δυο ανήλικοι (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 15 και 17 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Για την ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ενός 17χρονου ανήλικου, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι τρεις συλληφθέντες, προχθές τα ξημερώματα, διέρρηξαν ένα αυτόματο πωλητή – ψυχαγωγικό μηχάνημα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού, με τον 17χρονο συνεργό τους, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει, από την 30-3-2023 έως την 3-5-2023, ακόμη οκτώ κλοπές (πέντε τετελεσμένες – τρεις απόπειρες) σε καταστήματα και αυτόματους πωλητές – ψυχαγωγικά μηχανήματα, αφαιρώντας συνολικά (445) ευρώ.

Επισημαίνεται ότι ο 15χρονος είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών”.

Πηγή: pelop.gr