«Οργανώνουμε το ταξίδι. Μέχρι τότε μαζεύουμε τρόφιμα κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, απορρυπαντικά ρούχων, ορούς, γάζες, hansaplast, είδη ατομικής υγιεινής, κασκόλ, σκούφους και πάμε να βοηθήσουμε ένα γειτονικό λαό όπως θα βοηθούσαμε και τον γείτονα του διπλανού σπιτιού μας».

Τρεις φίλοι από τη Δυτική Ελλάδα, το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Μάκης Μακρής και οι Κώστας Κακκαβάς και Μίλτος Ζαμπάρας ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στην Τουρκία για να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους και ήδη συλλέγουν είδη πρώτης ανάγκης για να σταθούν στο πλευρό του γειτονικού λαού.

«Οργανώνουμε το ταξίδι για την Πέμπτη 16/2/2023. Μέχρι τότε μαζεύουμε τρόφιμα κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, απορρυπαντικά ρούχων, ορούς, γάζες, hansaplast, είδη ατομικής υγιεινής, κασκόλ, σκούφους και πάμε να βοηθήσουμε ένα γειτονικό λαό όπως θα βοηθούσαμε και τον γείτονα του διπλανού σπιτιού μας», ανέφερε ο Μίλτος Ζαμπάρας και πρόσθεσε: «Είπαμε ότι πρέπει να μεταβούμε στην περιοχή να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που το έχουν μεγάλη ανάγκη. Να πάμε να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, να τους εμψυχώσουμε, να γίνουμε όσο μπορούμε χρήσιμοι στους συνανθρώπους μας που αυτή τη στιγμή υποφέρουν, με τις καιρικές συνθήκες να είναι δραματικές καθώς χιονίζει. Κάποτε η γιαγιά μου μαγείρευε το μεσημέρι της Κυριακής για όλη τη γειτονιά. Αν τη ρωτούσες τι σημαίνει αλληλεγγύη δεν ήξερε. Και όμως, καταλάβαινε ότι έπρεπε όλοι να ζήσουν και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Αλληλεγγύη από ένστικτο. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σήμερα δυστυχώς έχει επικρατήσει ο ατομισμός. Δεν υπάρχει άλλο όπλο πέρα από την αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη όμως στην πράξη. Οχι μόνο στη σκέψη. Προετοιμάσου, οργανώσου, δράσε. Κάνε κάτι που θα βοηθήσει έστω και έναν άνθρωπο. Μην κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια, κάνε κάτι. Αύριο μπορεί να είναι η σειρά σου και να χρειάζεσαι βοήθεια».

Τουρκία

Από αριστερά οι Μίλτος Ζαμπάρας, Κώστας Κακκαβάς και Μάκης Μακρής

Πηγή: pelop.gr