Τη Δευτέρα 17/10/2022 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες του  Δευτεροβάθμιου Σωματείου της περιοχής των Καλαβρύτων, Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων “Ο Αρχαίος Κλείτωρ”, που ιδρύθηκε το 2003 και εμπνευστής του υπήρξε ο κος Καμπέρος Χρήστος, Πρόεδρος του Συλλόγου Κλειτορίων Αττικής «Ο Άγιος Δημήτριος», στον οποίο αξίζουν συγχαρητήρια για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία.

Ως νεοεισερχόμενα μέλη στην Ομοσπονδία, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκπροσώπους των χωριών που μας καλωσόρισαν, υποστήριξαν τη συμμετοχή μας και τίμησαν με την ψήφο τους.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στα Γραφεία του Συλλόγου Κλειτορίων Αττικής «Ο Άγιος Δημήτριος»  τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία. Επιπλέον, εκφράζουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας στο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, κυρία Βελωνά Ρούλα, η οποία υπήρξε εξαιρετική οικοδέσποινα.

Τον ρόλο του συντονιστή ανέλαβε, μετά τη σύμφωνη γνώμη της Γενικής Συνέλευσης, ο κύριος Κοκκότης Γρηγόριος, ο οποίος ανέλαβε και όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία (φακέλους, ψηφοδέλτια κτλ). Τον ευχαριστούμε θερμά όλοι μας.

Η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες υπήρξε αρκετά ικανοποιητική καθώς από τα 16 χωριά συνολικά της Κατσάνας συμμετείχαν τα 13 και 15 Σύλλογοι αντίστοιχα. Ελπίζουμε σύντομα να μπουν στην οικογένεια της Ομοσπονδίας και τα υπόλοιπα χωριά, το Λευκάσιο (Τσιορωτά), η Γλάστρα και το Καστέλι.

Χάρη στην οργάνωση και την αποτελεσματική εργασία των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής όλα κύλησαν ομαλά.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε τον κο Χριστοδουλόπουλο Αθανάσιο, τέως Πρόεδρο του Συλλόγου Κ. Δρυμού, Γραμματέα του απερχόμενου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, ο οποίος εργάστηκε άοκνα για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας.

Θεωρούμε ότι ο συνασπισμός των 13 χωριών είναι πολλά υποσχόμενος και είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει ως μοχλός κίνησης με σκοπό τη διαχείριση ζητημάτων  και επίλυση σοβαρών προβλημάτων της τοπικής και ευρύτερης κοινότητας.

Ευελπιστούμε και σε άλλες πολυδύναμες δράσεις πολιτιστικής ανάπτυξης και συλλογικότητας που θα δώσουν ζωή στα μικρά χωριά μας και καταθέτουμε την ικανοποίησή μας που αποτελούμε μέλη πλέον μιας δυναμικής ένωσης και θα συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο έργο της Ομοσπονδίας.

Καλή επιτυχία στο έργο όλων μας!

Για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Άνω Κλειτορίας (Καρνεσίου) και Κάτω Κλειτορίας,

Μετά τιμής

Οι Πρόεδροι: Μπαλαφούτας Σπήλιος και Παπουτσή Βασιλική