Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με σκοπό την «Διερεύνηση γνώσεων και ψυχολογικής επιβάρυνσης ασθενών με χρόνιο νόσημα στην κοινότητα» προχώρησαν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών, Παναγιώτης Δημόπουλος.

Στην υπογραφή της σύμβασης ήταν παρούσα και η επιστημονικά υπεύθυνη υλοποίησης του σημαντικού αυτού προγράμματος, Επίκουρος Καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Ελένη Αλμπάνη.

«Με την παρούσα προγραμματική σύμβαση στοχεύουμε  στην κατάρτιση και επιμόρφωση των φροντιστών των ασθενών που πάσχουν από χρόνιο νόσημα με σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας κατ΄ οίκον και την κάλυψη των αναγκών των ασθενών στην εξωνοσοκομειακή τους περίθαλψη ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα ζωής τους. Η υλοποίηση της προγραμματικής αυτής σύμβασης έρχεται να συμπληρώσει την πράξη που είναι σε εξέλιξη κι έχει τίτλο «Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης» Ηλικιωμένων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» που αφορά κυρίως άτομα που ζουν μόνα και/ ή σε χρόνια πάσχοντες (κατάθλιψη, αστάθεια, κινητικά προβλήματα, διαβήτη, Alzheimer, καρδιολογικά προβλήματα, αναπνευστικά προβλήματα, κ.α.) που βρίσκονται σε συνθήκες ένδειας. Με την υπογραφή της σύμβασης αυτής, η Περιφερειακή Αρχή αποδεικνύει έμπρακτα ακόμα μία φορά ότι έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητές της την παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας στους ηλικιωμένους εξασφαλίζοντας  την αξιοπρεπή διαβίωση που τους αρμόζει» δήλωσε ο κ. Μπονάνος.