Για τα ελληνικά σκάφη οι αγώνες αποτελούν και αγώνα πρόκρισης για την εθνική ομάδα, ενώ ταυτόχρονα γίνονται και τα πανελλήνια πρωταθλήματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται στον Φαληρικό όρμο η 31η Athens International Sailing Week που διοργανώνει η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία με πέντε ναυτικούς ομίλους και τη συμμετοχή 400 σκαφών από 7 χώρες.

Χθες Κυριακή δεν έγιναν ιστιοδρομίες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, όμως σήμερα, Δευτέρα, το πρόγραμμα συνεχίστηκε κανονικά με την πρώτη φάση της διοργάνωσης που διεξάγονται ιστιοδρομίες στις ολυμπιακές κατηγορίες.

Θυμίζουμε ότι για τα ελληνικά σκάφη αποτελούν και αγώνα πρόκρισης για την εθνική ομάδα, ενώ ταυτόχρονα γίνονται και τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Μέχρι τώρα σε όλες τις κατηγορίες πρωταγωνιστούν οι Ελληνες ιστιοπλόοι.

Στα 470 mixed τα έξι σκάφη έχουν τρέξει εννέα ιστιοδρομίες και στην πρώτη θέση είναι οι Β. Παπουτσόγλου – Α. Τσουλφά με 10 βαθμούς. Δεύτερο εξακολουθεί να είναι το σκάφος από τη Μαλαισία που αποτελούν οι Κ.Σ. Μοχαμάντ Φάουζι – Ν.Τ.Τζ. Καρεμάχ με 18β. και τρίτοι είναι οι Μ. Παππά – Σ. Μιχαλόπουλος με 29 βαθμούς.

Στα ILCA 7 συμμετέχουν 29 σκάφη κι έχουν γίνει έξι ιστιοδρομίες. Πρώτος είναι ο Δ. Παπαδημητρίου με 11β. και ακολουθούν ο Α. Μπουγιούρης με 15β. και ο Α. Παναγιωτίδης με 18 βαθμούς.

Ισάριθμες κούρσες έχουν κάνει και τα ILCA 6 που συμμετέχουν 20 σκάφη. Στην πρώτη θέση είναι η Α. Κουράβελου με 12β, δεύτερη είναι η Ε. Καραγεώργου με 13 β. και τρίτη η Μ. Χ. Μένη με 209 βαθμούς.

Στα iQFOiL ανδρών τα 6 σκάφη έχουν τρέξει οκτώ ιστιοδρομίες και πρώτος είναι ο Λ. Τσορτανίδης με 7 βαθμούς. Ακολουθεί ο Β. Κοκκαλάνης με 15β. και τρίτος είναι ο Α. Καλπογιαννάκης με 21 βαθμούς.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών συμμετέχουν τρία σκάφη και μετά από οκτώ κούρσες πρώτη είναι η Δ. Ποντίφηξ με 9β., δεύτερη η Κ. Δίβαρη με 12β. και τρίτη η Μ. Χερουβείμ με 19 βαθμούς.

Στα 49er τα τρία σκάφη έχουν τρέξει επτά ιστιοδρομίες και στη βαθμολογία προηγούνται οι Π. Καγιαλής – Ι. Ορφανός με 8 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Ε. Δολιανίτης – Ν. Γιωτόπουλος με 9β. και στην τρίτη οι Γ. Τσουλφάς – Ν. Ροδουσάκης με 20 βαθμούς.

Από την αρχή της διοργάνωσης ο αγώνας μεταδίδεται σε Live Streaming από το κανάλι της ΕΙΟ στο You Tube και το Facebook.

Πηγή: protothema.gr