Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
Προσκύνημα ομογενών στις ΗΠΑ, στον Πόντο και στη Μικρά Ασία, από τις 8 έως και τις 19 Αυγούστου, ανακοίνωσε σήμερα, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Το τρίτο προσκύνημα, αποτελεί τμήμα σειρά προσκυνημάτων που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 100 ετών από την ίδρυσή της. Οι ομογενείς που θα ταξιδέψουν σε ιερούς τόπους, θα έχουν τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, κατά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, o οποίος θα βρεθεί στην Τραπεζούντα τον Δεκαπενταύγουστο, όπου θα τελέσει και εφέτος τη Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου, μετά από την εξασφάλιση της προβλεπόμενης άδειας από τη Νομαρχία Τραπεζούντος, στην ιστορική Ιερά Μονή Σουμελά.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ψάλει τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου, «ὅστις πολλάκις εἰς τό παρελθόν ἐτίμησε διά τῆς συμμετοχῆς του τήν πανήγυριν τοῦ ἱεροῦ παλλαδίου τῶν ἁπανταχοῦ Ποντίων», όπως επισημαίνεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, μετά τη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, στη Βοστώνη, τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Πηγή: Protothema.gr