Λίγος χρόνος απομένει από την ημέρα που θα ανάψουν οι προβολείς στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών και όλοι μαζί θα χειροκροτήσουμε το καλό πρόσωπο της κοινωνίας. 

Πρόσωπα και ομάδες που με τις πράξεις τους πηγαίνουν κόντρα στα ρεύμα και δίνουν πραγματικό νόημα στις λέξεις, ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΖΩΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ θα είναι οι πρωταγωνιστές της πιο λαμπερής και ουσιαστικής εκδήλωσης που αποτελεί πλέον θεσμό, τα «Πρόσωπα της Χρονιάς». Για  8η συνεχή χρονιά διοργανώνει η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» με στόχο να φέρνει στο προσκήνιο άτομα και ομάδες που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για το έργο, τα επιτεύγματα και τις προσπάθειές τους για το κοινωνικό καλό και την πρόοδο του τόπου μας.  

Η ανάδειξη των Προσώπων αποτελεί πια έναν σημαντικό θεσμό στη Δυτική Ελλάδα με τον οποίο τιμούμε τους συμπολίτες μας που επέδειξαν αξιόλογη δράση στο έτος που πέρασε. 

Αυτά τα πρόσωπα τα εντοπίσαμε με την βοήθεια όλων σας. Εκατοντάδες προτάσεις συγκεντρώσαμε καθώς η κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο – αφού εστάλησαν προτάσεις ακόμα και από το εξωτερικό – συμμετείχε στο κυνήγι των «Προσώπων της Χρονιάς» για το 2022.  

Αν και όλοι οι προτεινόμενοι είναι νικητές εσείς με τη δική σας ψήφο θα επιλέξετε ποιοι θα βραβευτούν στη λαμπερή εκδήλωση. 

Θερμός υποστηρικτής και συνοδοιπόρος μας, ως πλατινένιος χορηγός της διοργάνωσης, ο Όμιλος Affidea αγκαλιάζει τα ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ και δίνει το όνομά του σε τιμητικό βραβείο. Ο Όμιλος Affidea σήμερα αποτελεί τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στην Ευρώπη με δραστηριότητα σε 15 χώρες. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους, μέσω ενός Πανελλαδικού Δικτύου Διαγνωστικών Κέντρων, σε πρότυπους ιατρικούς χώρους, με έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, χρησιμοποιώντας τον πιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, εφαρμόζοντας απαιτητικά πρωτόκολλα στις διαγνωστικές εξετάσεις -όπως η μαγνητική και αξονική τομογραφία- και ακολουθώντας τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις. Αποστολή της Affidea δεν είναι μόνο να πρωτοπορεί στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, αλλά και να έχει ενεργή συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης έχει ενσωματώσει στη λειτουργία της τις έννοιες της Εταιρικής Υπευθυνότητας και της Βιώσιμης ανάπτυξης, έχοντας ως απώτερο σκοπό να αναπτύσσεται με επίκεντρο τους εξεταζόμενους, την κοινωνία, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζει σταθερά μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και την ίδια την Πολιτεία. Διατηρεί μόνιμες συνεργασίες με συλλόγους ασθενών με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και την υποστήριξη των ασθενών στον αγώνα τους.