Η ιστορία ενός δεκάχρονου αγοριού, το οποίο είχε ένα «ασυνήθιστο» πρόσωπο κατάφερε να μας προβληματίσει, να μας εμπνεύσει, να μας συγκινήσει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο Αίγιο.

Πράγματι, όσοι παρευρεθήκαμε στην προβολή της ταινίας που διοργάνωσε η εθελοντική ομάδα «Διέξοδος» του Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας στο χώρο της, στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα, μοιραστήκαμε απόψεις και σκέψεις για μία σειρά από ζητήματα τα οποία πρόσφερε ως ερέθισμα η ταινία το «Θαύμα». Ζητήματα που απασχολούν τη σχολική καθημερινότητα, τις σχέσεις στην οικογένεια, την ανάδειξη των δυνάμεων που διαθέτουμε οι άνθρωποι, τη σημασία του να μπαίνουμε στη θέση του άλλου και να κατανοούμε με αγάπη και πολλά άλλα. Είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι μοιραστήκαμε συναισθήματα και σκέψεις έφηβοι, παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί καθώς η αίθουσα ήταν κατάμεστη από μικρούς και μεγάλους.

Στην εθελοντική ομάδα «Διέξοδος» πιστεύουμε στη συζήτηση και την ευαισθητοποίηση, στη δύναμη που έχει η συνάντηση των ανθρώπων γιατί μόνο έτσι ανατροφοδοτούμε και ανατροφοδοτούμαστε.

Θα χαρούμε πολύ να συναντηθούμε ξανά. Το επόμενο διάστημα, η ομάδα διοργανώνει ποικίλες δράσεις για όλη την οικογένεια.