ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

συνήλθε σήμερα, Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, σε έκτακτη, δια περιφοράς,

συνεδρίαση, μετά την αναγγελία του θανάτου του συμπατριώτη μας,

ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΕΛΟΥ,

Ιδρυτικού Μέλους & διατελέσαντος επί σειρά ετών Προέδρου του Θεατρικού Ομίλου Καλαβρύτων “ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΟΣ”, Πρωτεργάτη, πρωταγωνιστή & σκηνοθέτη των θεατρικών του παραστάσεων  & των δρώμενων της Αναπαράστασης & Ορκωμοσίας των Αγωνιστών του 1821, με εξαιρετική συνεισφορά στον Πολιτισμό  του τόπου μας.

Λαμβάνοντας υπόψη:

– Την πολύτιμη και πολυετή προσφορά του εκλιπόντος στο Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων “ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΟΣ” , του οποίου υπήρξε πρωτεργάτης και ιδρυτικό μέλος και την σημαντική παρακαταθήκη του στο χώρο του ερασιτεχνικού Θεάτρου, ως πρωταγωνιστής, σκηνοθέτης και δάσκαλος. 

– Την ανεκτίμητη συμβολή του, στην διατήρηση και ανάδειξη της παρουσίασης – αφήγησης των δρώμενων της Αναπαράστασης της Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 και Ορκωμοσίας των Αγωνιστών στην Ι.Μ. της Αγίας Λαύρας.

– Την εξέχουσα, συνεπή και ανιδιοτελή προσφορά του εκλιπόντος στον πολιτισμό και το σημαντικό του αποτύπωμα και τη συνεισφορά στο πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας,

Την πολύτιμη κοινωνική του προσφορά και το φωτεινό παράδειγμα δημιουργικότητας και συμμετοχικότητας που κληροδοτεί στις νεότερες γενιές, αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε η ονομασία της αίθουσας του θεάτρου του Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου Καλαβρύτων, σε αίθουσα Γιώργου Γιαννέλου. 

ΟΜΟΦΩΝΑ  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  :

  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος.
  • Να εκφραστούν τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
  • Να παραστεί το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.
  • Να εκφωνήσει ο Δήμαρχος τον αποχαιρετιστήριο λόγο.
  • Να κατατεθεί στη μνήμη του, εκ μέρους του Δήμου, αντί στεφάνου, ποσό 500 ευρώ στον Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων “ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΟΣ».
  • Να πραγματοποιηθεί από το Δήμο, φιλολογικό μνημόσυνο προς τιμή του εκλιπόντος.
  • Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

        Η απόφαση (ψήφισμα) αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 72/2023.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ                         ΤΑ ΜΕΛΗ