Μία φιέστα χρωμάτων, ήχων, μουσικής, γεύσεων και ιστορίας σήμερα Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 στη Κλειτορία και Καλάβρυτα διοργάνωσε το “4o Regularity Rally MONTE ΒΟΣΤΙΤΣΑ” η ΑΛΜΑ Αιγίου Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμούτη, τη μεγαλύτερη γιορτή κλασικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν αγώνα με αυτοκίνητα αντίκες κατασκευής πριν από το 1990.

«Αυτή την τέταρτη χρονιά, αλλάξανε πολλά, προσθέσανε πολλά αλλά δεν αφαιρέσανε τίποτα από τη μαγεία των ωραιότερων κλασικών αυτοκινήτων» θαυμάζοντας τα σπάνια αυτοκίνητα που ακόμη… αυτοκινούνται θαυμάσια.

Ο Διοικητικός και Τεχνικός έλεγχος των οχημάτων έγινε σήμερα το πρωί στο παλιό λιμάνι Αιγίου και αμέσως μετά δόθηκε η εκκίνηση.

Στιγμές από την εκκίνηση του αγώνα με τα κλασσικά αυτοκίνητα!! 4ο Ράλι Regularity MONTE VOSTITSA


 

 

 

 

Τα αυτοκίνητα ξεκίνησαν με κατεύθυνση προς τον Σελινούντα με πορεία προς την μαγευτική Φτέρη. Στη συνέχεια, μέσω του χωριού των Πετσάκων, ακολούθησαν τη διαδρομή προς την Κλειτορία Καλαβρύτων, όπου και σταμάτησαν για μία ώρα. Ακολούθως, κατευθύνθηκαν προς το ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας και η επιστροφή προς Αίγιο έγινε μέσω της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα που προσφέρει το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού.

Τα πρώτα αυτοκίνητα (από τα 29 συνολικά που πήραν μέρος στον αγώνα) τερμάτισαν λίγο μετά τις 4μ.μ. και στις 6μ.μ. πραγματοποιήθηκε η τελετή της απονομής των κυπέλλων των νικητών από τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο και τα μέλη της δημοτικής αρχής Μαρία Γιδά, Βασίλη Χριστόπουλο, Γιώργο Φραγκονικολόπουλο, Στράτο Βαρδάκη και Γιώργο Γκιώνη.

Δεκατρείς από τις 29 συμμετοχές ήταν από την ΑΛΜΑ Αιγίου και οι υπόλοιπες από άλλες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως από Πάτρα και Κόρινθο. Άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το «5ο Rally Regularity Monte Vostitsa», έναν αγώνα που έχει γίνει θεσμός για την Αιγιάλεια τα τελευταία χρόνια.

Το χειμωνιάτικο event “κλείνει” το πρωτάθλημα regularity της ΟΜΑΕ ενώ ο τρόπος σχεδίασης και διεξαγωγής έχει γίνει με έμφαση την ασφάλεια οχημάτων και αγωνιζόμενων ώστε να απολαύσουν στο μέγιστο τις ειδυλλιακές διαδρομές της ορεινής Αχαΐας.

Το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Α.Λ.Μ.Α – ΑΙΓΙΟΥ διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Rally Regularity Monte Vostitsa.

Στις 16:30 τα αυτοκίνητα θα τερματίσουν στον χώρο του Λιμανιού! Ελάτε να θαυμάσετε τις υπέροχες τετράτροχες καλλονές.