Σε χτεσινό άρθρο μας με τίτλο “Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού: Η Αναπαράσταση της ορκωμοσίας των αγωνιστών το 21 και της απελευθέρωσης της πόλης των Καλαβρύτων από τον τουρκικό ζυγό(διαβάστε σχετκά εδώ…), είχαμε αναφερθεί στην απουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουρά από την εκδήλωση αναφέροντας σχετικά …Στα αρνητικά της εκδήλωσης, ήταν η απουσία του δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γιώργου Λαζουρά, ο οποίος αν και ήταν στην Αθήνα, προτίμησε να… “αβαντάρει” κατά την γνώμη μας, τον Πρόεδρο της Παγκαλαβρυτινής κ. Δήμο Βαρβιτσιώτη, στην εκδήλωση που έγινε λίγη ώρα πριν στην Παλιά Βουλή “απαξιώνοντας” την προσφορά των εθελοντών του θεατρικού Ομίλου “Πάνος Μίχος”, οι οποίοι κάθε χρόνο ευτυχώς, αποδεικνύονται άξιοι “πρεσβευτές” των Καλαβρύτων.

Πηγές προσκείμενες στο Δήμαρχο Καλαβρύτων οι οποίες επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους (και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το σεβαστούμε) μας είπαν για το συγκεκριμένο θέμα ότι, η εκδήλωση στο Ελληνικό, προγραμματίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, γι αυτό άλλωστε δεν συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Επειδή δεν υπήρχε άλλη ημερομηνία και ώρα ελεύθερη προγραμματίστηκε να γίνει χθες ώρα 11.00 π.μ. σχεδόν παράλληλα με την εκδήλωση της Παγκαλαβρυτινής, η οποία λόγω “πρωτοκόλλου” δεν μπορούσε να αλλάξει. Ήταν λοιπόν ανθρωπίνως αδύνατο, εξαιτίας και του γεγονότος ότι στην Αθήνα χθες η κυκλοφορία γινόταν με μεγάλη δυσκολία εξαιτίας και του ημιμαραθωνίου που εξελισσόταν παράλληλα, ο Δήμαρχος να βρεθεί και στις δύο εκδηλώσεις.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύσουμε τη συγκεκριμένη διευκρίνηση για λόγους δεοντολογίας και να αφήσουμε το μέλλον να δείξει…