Επιχειρούν  54 πυροσβέστες και 15 οχήματα, δυο ομάδες πεζοπόρου και 1 ελικόπτερο
Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία από φωτιά που ξέσπασε στις Κεχριές Κορινθίας.
f1

Αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά και στην περιοχή επιχειρούν 79 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση και προσεγγίζει στρατόπεδο, όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού.  Πριν από λίγη ώρα μάλιστα εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά που φιλοξενούνταν σε αυτή μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, η εκκένωση της κατασκήνωσης αποφασίσθηκε, ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για τα παιδιά, ενώ η όλη επιχείρηση έγινε με απόλυτα συντονισμένο τρόπο.

Τα παιδιά, όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, μεταφέρθηκαν στην κοινότητα Ξυλοκέριζα και θα επιστρέψουν στην κατασκήνωση όταν δεν θα υπάρχει πλέον κανένας απολύτως κίνδυνος.

Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι έχει μετακινηθεί προς τον ορεινό όγκο και προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

f2

www.protothema.gr