Το “Λενάκι / δυο φωτιές και δυο κατάρες.

Σε μια λαμπρή εκδήλωση παρουσιάστηκε το βιβλίο από τους αγαπητούς συμπατριώτες κ. Νίκο Παπακωνσταντόπουλο και κ. Κωνσταντίνο Νικολόπουλο, ενώ στα ηνία της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λειβαρτζινών Αθήνας κ. Παναγιώτης Φράγκος, εντυπωσίασε με τον χειμαρρώδη λόγο του.

Με αφορμή ένα δημοτικό τραγούδι του Μοριά” στο “σπίτι” του, το Λειβάρτζι Καλαβρύτων.

Το καλωσόρισμα της Ελένης και του Λιμάζη πίσω στο χωριό, με το τραγούδι τους και μια σειρά σκέψεων από σημαντικούς και ευαίσθητους ανθρώπους, που τις μοιράστηκαν με αγαπημένους πλέον φίλους, συγχωριανούς και κάποιους πιθανόν μακρινούς συγγενείς, που συμμετείχαν στη συγκινητική εκδήλωση στο Μεσοχώρι.

 

Ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος, ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης και ο Παναγιώγης Φράγκος, μίλησαν από καρδιάς για το βιβλίο, με λόγια που θα μας μείνουν αξέχαστα… Έκπληξη και δώρο ευλογημένο, η παρουσία του Παντελή Μπουκάλα, με το ιδιαίτερο χάρισμά του να μαγεύει το κοινό όπου βρεθεί, μεταφέροντας τις γνώσεις και την αγάπη του για το δημοτικό μας τραγούδι -και όχι μόνο.

Κέρασμα τα χειροποίητα, σπιτικά γλυκά που ετοίμασαν οι χρυσοχέρες Λειβαρτζινές. Και νερό απ’ την πηγή που αναβλύζει από τα θεμέλια του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Αποκορύφωμα οι χοροί του Πατρινού συλλόγου “Αναγέννηση”, με πρώτο τον Πελοποννησιακό συρτό “Πού πας Ελένη από βραδύς”, από ηχογράφηση του James Notopoulos του 1952, να μας θυμίζει πως ο χρόνος, κάποιες φορές και σε κάποιες συνθήκες, μοιάζει να συστέλλεται.

Την εκδήλωση ομόρφυνε το χορευτικό συγκρότημα εκπαιδευτηρίων Πάτρας “Η Αναγέννηση” που χόρεψε το δημοτικό τραγούδι που περιγράφει το βιβλίο.

Φωτογραφίες –  Nota Takt – Κωνσταντίνος Νικολόπουλος (Καμενιανίτης)