Tα ποσοστά που κατείχε στις εταιρείες παραχώρησης και λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου στους υπόλοιπους μετόχους Vinci και Ελλάκτωρ μεταβίβασε η ΑΒΑΞ, έναντι συνολικού τιμήματος 60 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΑΒΑΞ, η συναλλαγή περιλαμβάνει την μεταβίβαση ποσοστού 20,53% στην ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και 21,55%
στην ΓΕΦΥΡΑ Λειτουργία ΑΕ προς τους υπόλοιπους μετόχους των εν λόγω εταιρειών (Vinci Concessions και Ακτωρ Παραχωρήσεις), κατ’ αναλογία της συμμετοχής τους στις εν λόγω εταιρείες.
Η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ
Οι μετοχές αντιστοιχούν σε ποσοστά 5,69% και 6,35% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου των ανωτέρω εταιρειών αντιστοίχως.
Η συγκεκριμένη συναλλαγή ολοκληρώθηκε σήμερα με συνολικό αντάλλαγμα ύψους €16,6 εκατ.
Η συμμετοχή της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ στην ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. ανέρχεται πλέον σε 27,71% και 29,48% αντίστοιχα.
Πηγή: moneyreview.gr