Σε εορταστική ατμόσφαιρα και ιδιαίτερα θερμό και εγκάρδιο κλίμα ο Σύλλογος Σειραίων πραγματοποίησε τη Κοπή Πίτας και την τακτική Γενική Συνέλευση του,το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα του συλλόγου στον Άγιο Βασίλειο Σειρών.

Το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς ο οποίος τόνισε:

“Χθές,Σάββατο βράδυ,στις Σειρές(Βερσίτσι)Καλαβρύτων,στις αρχιαιρεσίες και στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Σειραίων Αθηνών -Πατρών.Καλορίζικο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και Καλή επιτυχία στο έργο του.Ο Δήμος Καλαβρύτων θα σταθεί,αρωγός και υποστηρικτής.Ευχαριστίες,στη, (μη θέσασα,εκ νέου,υποψηφιότητα για το Δ.Σ.),απελθούσα,επι σειρά ετών πρόεδρο του Δ.Σ.,Δήμητρα Κωνσταντινίδου,για την, πολύχρονη και καταλυτική,προσφορά της, στο Σύλλογο,το Χωριό και το Δήμο μας,γενικότερα.Αποτελεί,κεφάλαιο,για τον τόπο μας.Ευχαριστίες και στον πρόεδρο της κοινότητας,Θανάσι Γκολφινόπουλο,για τον αγώνα του,για το καλό του χωριού.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ,σε όλες και όλους,τους Σειραίους.”


Η συνέλευση ξεκίνησε με την ομόφωνη εκλογή του κ. Γεωργίου Μουγκοπέτρου , ως προέδρου της Γ.Σ. και της κ. Κάβουρα Πηνελόπης ως Γραμματέα.

Μετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς έγινε ο απολογισμός πεπραγμένων από την πρόεδρο, κ. Δήμητρα Κωνσταντινίδη, η οποία προέβη σε απολογισμό πεπραγμένων της τελευταίας θητείας του συλλόγου . Μετά τον οικονομικό απολογισμό από τον πρόεδρο της εξελεγκτικής επιτροπής κ. Μουγκοπέτρο, και την ανακοίνωση της επί είκοσι έτη πρόεδρου κ. Κωνσταντινίδη ότι απέρχεται και δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα , τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης πρότειναν και εξέλεξαν τα νέα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το νέο Δ.Σ. του συλλόγου για το επόμενο έτος καθώς και 5μελή επιτροπή από μονίμους κατοίκους του χωριού σύμφωνα με το καταστατικό μας, η οποία θα συνεδριάζει με το Δ.Σ. και θα αποφασίζουν από κοινού για τις δραστηριότητες του συλλόγου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς Γεώργιος και ο υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές κ.. Παπαδόπουλος Αθανάσιος συνεπικουρούμενοι από μέλη του δημοτικού συμβουλίου και μελλοντικούς υποψηφίους .

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Γ.Σ. Μουγκοπέτρος Γεώργιος δευτερολογώντας , αναφέρθηκε στο έργο της απελθούσης προέδρου και σε κλίμα συγκινησιακό επικεντρώθηκε με λίγα και απλά λόγια σε όσα χαρακτηρίζουν την κ Κωνσταντινίδη ήτοι:

 1. Η αξία του καθενός καθορίζεται και αναγνωρίζεται περισσότερο από την ΑΠΟΥΣΙΑ του και όχι από την παρουσία του .
 2. Επιτέλεσε τέτοιο έργο που ούτε η πολιτεία με τους θεσμούς της και τους οικονομικούς πόρους μπόρεσε να επιτελέσει.
 3. Ο καθένας μας την ιστορία του τη γράφει με τα ίχνη και τις πατημασιές που αφήνει στο διάβα της ζωής του και της κ. Τούλας τα ίχνη είναι κατάλευκα σαν το χιόνι χωρίς κανένα σημάδι .
 4. Οι κάτοικοι της απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ γι’ αυτά που έκανε και πρόσφερε στο χωριό τους.
  Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας μετά και τη σημερινή συνέλευση και την συγκρότησή του σε σώμα έχει όπως παρακάτω :
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Καπράλου Μαρία
  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Μουγκοπέτρος Κων/νος
  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Παυλοπούλου Παναγιώτα
  ΤΑΜΙΑΣ : Ζαφειροπούλου Θεοδώρα
  ΜΕΛΗ: 1. Μπίρμπας Χριστόφορος, 2. Μπέκιος Αναστάσιος, 3. Θωμά Σταματίνα