Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων, επίδειξη από τα μέλη της Ελληνικής Εταιρίας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, για την καρδιοαναπνευστική ανάνηψη (ΚΑΡΠΑ) και την χρήση του απινιδωτή.

Το σεμινάριο ήταν άλλη μια πρωτοβουλία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεοδ. Νασιώτη, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και περιλάμβανε εξάσκηση στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, εξοικείωση στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, την παροχή πρώτων βοηθειών, την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων κ.λ.π.

Παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν το σεμινάριο, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι από Αστυνομία και Πυροσβεστική και πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και αυτή η πρωτοβουλία, όπως και μια σειρά άλλες ειδικά την περίοδο του Covid, καθώς επίσης και η προμήθεια απινιδωτών που διατέθηκαν σε Αστυνομία, στα Κέντρα Υγείας Καλαβρύτων και Κλειτορίας, στα περιφερειακά ιατρεία των χωριών του Δήμου μας και στο Δημοτικό Στάδιο Καλαβρύτων, ανήκουν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεοδ. Κ. Νασιώτη και είναι κατά κύριο λόγο αυτές που έκαναν την ΚΕΔΕ να βραβεύσει το Δήμο Καλαβρύτων για την οργάνωση δράσεων Πρόληψης Υγείας.

Πηγή:www.kalavrytanet.com