Εκδήλωση μνήμης και τιμής στα θύματα του βομβαρδισμού της 29ης Νοεμβρίου του 1943 από τους Γερμανούς στο Σκεπαστό

Οι επετειακές εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων για τα 79 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, ξεκινούν σήμερα 27 Νοεμβρίου.

Το Σκεπαστό τίμησε τα θύματα του βομβαρδισμού της 29ης Νοεμβρίου 1943 όπου εκτελέσθηκαν 13 Κάτοικοι από το Σκεπαστό, μεταξύ των οποίων και δύο μικρά παιδιά μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σκεπαστού. Το πρωί μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Σκεπαστού, τελέσθηκε το μνημόσυνο των θυμάτων από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαβρύτων πρ. Χρήστο Μπίρμπα συνοδεία του Διακόνου Θεόδωρου Γεωργακόπουλου και ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον.

Παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Φλογεράς, Ζησιμόπουλος και Βασιλόπουλος ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Μαγκαφάς, ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Σκεπαστού κ.Ανδρέας Μπάλιος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Μενούνος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού κα Γιαννακαρίου, ο Πρόεδρος ης Ένωσης θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Χαρίλαος Ερμείδης, ο Διοικητής της Π.Υ.Καλαβρύτων κ. Απόστολος Μπαλτάς, εκπρόσωπος του Α.Τ. Καλαβρύτων, ο εκπρόσωπος του Α.Ο.Σκεπαστού κ. Τερζής, ο εκπρόσωπος της Α.Ε.Καλαβρύτων κ. Παναγόπουλος, το μέλος του Δ.Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ.Φίλλιπος Σαρδελιάνος.