Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στις 16:00 μ.μ. το απόγευμα μ.μ. θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός στο γραφικό εξωκλήσι της Αγίας Άννης στο Σκεπαστό και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 το πρωί θα τελεστεί όρθρος με θεία λειτουργία και δοξολογία για τα γεγονότα της 9ης Δεκεμβρίου 1943.

Από την επιτροπή του ναού προσκαλούνται όλοι οι πιστοί της περιοχής να τιμήσουν την εορτή της Αγίας Άννης.

Στις 9 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας εορτάζει τη σύλληψη της Αγίας Άννης, μητέρας της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Κύριος μας, προετοιμάζοντας την επίγεια κατοικία Του, έστειλε άγγελο στο ταπεινό ζεύγος Ιωακείμ και Άννα για να προμηνύσει τη γέννηση της Αγίας Παρθένου. Η Παρθένος Μαρία γεννήθηκε με θαυματουργό τρόπο, σύμφωνα με τις χριστιανικές παραδόσεις και με τον τρόπο αυτό ο Θεός χάρισε στον Ιωακείμ και στην Άννα την Υπεραγία Θεοτόκο, μέσω της οποίας έμελλε να αποκτήσει σάρκα ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.

Το εκκλησάκι χτίστηκε το 1952 σε ένδειξη ευγνωμοσύνης στην Αγία Άννα καθώς στις 9 Δεκεμβρίου 1943 οι γερμανοί κατακτητές συγκέντρωσαν τον ανδρικό πληθυσμό του Σκεπαστού (306 άνδρες) στην τοποθεσία Ανεμόμυλος Νότια του χωριού και προέταξαν τα πολυβόλα. Μετά από διαβουλεύσεις των Γερμανών αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στα σπίτια τους, αποδίδοντας τη σωτηρία τους την στην Αγία Άννα.

Απολυτίκιο. Ήχος δ’.

Σήμερον της ατεκνίας δεσμά διαλύονται του Ιωακείμ γαρ και της Άννας, εισακούων Θεός, παρ’ ελπίδα τεκείν αυτούς, σαφώς υπισχνείται Θεόπαιδα, εξ ης αυτός ετέχθη ο απερίγραπτος, βροτός γεγονώς, δι’ Αγγέλου κελεύσας βοήσαι αυτή, χαίρε Κεχαριτωμένη ο Κύριος μετά σου.

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.