” Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η προστασία και των πολιτών και των κρίσιμων υποδομών της χώρας από απειλές ασφαλείας. Αφήνουμε πίσω παλιές πρακτικές. Ότι λέμε το κάνουμε πράξη. “
Ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας Ν.Δ. στην ολομέλεια για το Ν / Σ του υπουργείου Δικαιοσύνης ” Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών ” τόνισε την σημαντικότητα της προστασίας των πολιτών αλλά και της χώρας από απειλές ασφαλείας.
Επίσης έδωσε βάση στις αλλαγές της ποινικής νομοθεσίας επί του θέματος. Την αλλαγή της χρήσης συσκευών παρακολούθησης από πλημμέλημα σε κακούργημα και την εμπορία ή και κατοχή αυτών να μετατρέπεται σε πλημμέλημα ενώ πριν δεν υπήρχε ποινική δίωξη για αυτό.
Ο Βουλευτής μίλησε για το μεταρρυθμιστικό αυτό νομοσχέδιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και για την κυβερνοασφάλεια εφιστώντας την προσοχή στην κάλυψη και λύση πολλών σοβαρών ζητημάτων όπως η άρση απορρήτου, οι επισυνδέσεις σε πολιτικά πρόσωπα, η σύσταση επιτροπής θεμάτων κυβερνοασφάλειας και τέλος στις σημαντικές αλλαγές στην ΕΥΠ.

https://youtu.be/zg0-sEKKwiw