Με την ανακοίνωση κι επίσημα των 12 υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ στην Αχαΐα, θα αρχίσει ο αγώνας για το κόμμα και για το πόσοι και ποιοι θα μπουν στην επόμενη βουλή.

Αν και αρχικές διαρροές, από τη ΝΔ, ανέφερονταν σε κάθοδο του προέδρου της και πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Αχαΐα την Παρασκευή 5 Μαΐου, οι τελευταίες πληροφορίες της «Πελοποννήσου» θέλουν την έλευσή του στην περιοχή να δρομολογείται για την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, δηλαδή στο χρονικό διάστημα μεταξύ 24 και 30 Απριλίου.

Η ακριβής ημερομηνία πραγματοποίησης κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης από τη ΝΔ, στην Πάτρα, θα οριστικοποιηθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, και το μόνο σίγουρο είναι ο τόπος, δηλαδή το Κλειστό Γυμναστήριο της ΕΑΠ, εκεί που είχε μιλήσει ο Κ. Μητσοτάκης στις εκλογές του 2019, αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς πριν από μία 10ετία. Η επιλογή αυτού του χώρου φαίνεται να προτάθηκε από τη ΔΕΕΠ – ΝΔ Αχαΐας, καθώς θέλει έναν ακόμη μεγαλύτερο χώρο από το «Royal» της Ακτής Δυμαίων, όπου φιλοξένησε την πρωθυπουργική ομιλία, πριν από μερικούς μήνες.

Στην Αχαΐα ο Μητσοτάκης - Μεγάλη συγκέντρωση στην Πάτρα - Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι της ΝΔ

Στο Γυμναστήριο της Πάτρας είχε μιλήσει το ‘19 ο Κ. Μητσοτάκης

Στο μεταξύ, μέχρι την Παρασκευή μάλλον, θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αχαΐα, για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου και οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν πως η 12άδα έχει σχεδόν «κλειδώσει» κι αν δεν υπάρξει κάποια «καραμπόλα» της τελευταίας στιγμής, μια θέση στο Κοινοβούλιο θα διεκδικήσουν: