Ολοκληρώθηκε το 42ο Ολυμπιακό Ράλλυ στις ειδικές διαδρομές της Αλφειούσας, του Λάλα και της Φολόης, που έριξε την αυλαία του 57ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Την Κυριακή το πρωί τα πληρώματα ρίχτηκαν στη μάχη και νικητής αναδείχτηκε ο Γιάννης Παπαδημητρίου με Skoda Fabia Rally2 Evo, έχοντας στο μπάκετ του συνοδηγού τον Νίκο Πετρόπουλο της Α.Ο.Λ.Α.Π.

Δεύτερος ήταν ο Γιάννης Μπαντούνας της Α.Ο.Λ.Α.Π. με συνοδηγό στο Mitsubishi Lancer Evo VI τον Κώστα Σούκουλη της Α.Λ.Α.Κορίνθου και τρίτοι ήταν οι νικητές της F2 Νώντας Καρανικόλας- Γιώργος Βασιλάκης με Ford Fiesta Rally4.

Οι φετινοί Πρωταθλητές Ελλάδας, Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία, με VW Polo GTi R5, είχαν μια έξοδο και εγκατέλειψαν νωρίς τον αγώνα. πηγή:proini.news

Στην εκκίνηση με τον αριθμό 40 το πλήρωμα από την Κλειτορία, Γιώργος Καρούζος-Παναγιώτης Μπράβος (Toyota Corolla AE86) στην κατηγορία C4. στο 42ο Ολυμπιακό Ράλλυ.

Φωτογραφίες – Γιάννης Γεωργακόπουλος

 

 

Η αυλαία του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ ήταν στον Πύργο και όλοι οι πρωταγωνιστές του θεσμού που βρέθηκαν στις όμορφες ειδικές του Λάλα, της Φολόης και της Αλφειούσας την Κυριακή 14 Νοεμβρίου!

Τον αγώνα θα διοργάνωσε το αθλητικό Σωματείο, Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ) με Αρ. Αθλ. Αναγ. ΦΕ59, και έγινε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), την Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), τον Δήμο Πύργου και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Πραγματοποιείται με τη θεσμική υποστήριξη της ΔΗΚΕ Πύργου και του Λιμενικού Ταμείου Πύργου και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Ηλείας και του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ερμής.

Ο αγώνας αποτελείται από 7 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 88,50 km. Η ειδική διαδρομή Αλφειούσα, μήκους 8,80 km επανέρχεται μετά από αρκετά χρόνια, και θα επαναληφθεί δύο φορές.

Τα πληρώματα θα διέλθουν τρεις φορές από τη γνωστή ειδική Λάλας (14,96 kmη οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα τα τελευταία χρόνια, ενώ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το 42ο Ολυμπιακό Ράλλυ η πανέμορφη ειδική διαδρομή της Φολόης, μήκους 13,01 km που θα διεξαχθεί δύο φορές. Το συνολικό μήκος του αγώνα ανέρχεται στα 239,39 km.