Απόδοση της εορτής της Κοίμησης/Μετάστασης της Παναγίας Θεοτόκου Μαρίας (Ενιάμερα).
Στην Κέρτεζη τολμήσανε και πήγανε στην κορυφή του βράχου στο εκκλησάκι της Παναγιάς που κτίσθηκε του 1965, Το εκκλησάκι της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στην Κέρτεζη το έχτισε το 1965 ο Γεώργιος Σπανός, εργάστηκε στο χτίσιμο και ο γιος του Σπύρος Σπανός, και από το 2015 το συντηρεί ο γιος του Παναγιώτης Σπανός από όταν απεβίωσε ο πατέρας του Σπύρος Σπανός.
Κάθε χρόνο με δικά του έξοδα στις 23 Αυγούστου οργανώνει την θεία λειτουργία τους άρτους τη μικροφωνική εγκατάσταση και οι σημαίες θα προσφερθούν σε μνήμη και επιθυμία Σπυρίδωνος Σπανού (+2015) (Καραβασίλη) από τον γιο του Παναγιώτη Σπανό.
Η απόδοση της Κοίμησης και Μετάστασης της Παναγίας Θεοτόκου σήμερα (τα λεγόμενα Εννιάμερα). Στην Κέρτεζη εορτάστηκε όμορφα στην ομώνυμη κορυφή της Παναγιάς και σε υψόμετρο 936μ.