Η άφωνη μέχρι πρότινος Δημοτική Αρχή Πελετίδη, κατά του τερατουργήματος Θεοδωρικάκου-Βορίδη και συνολικά της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, απέκτησε φωνή, μόλις το ΣτΕ απαίτησε να εφαρμοστεί στην πράξη η απλή αναλογική, που ίσχυε προ των αλχημειών της κυβέρνησης.

Ως γνωστόν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 έγιναν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επειδή έχει φοβία με τη συμμετοχή του λαού στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, αλλοίωσε τη βούληση με το νόμο Θεοδωρικάκου και έδωσε «πραξικοπηματικές» πλειοψηφίες στην πλειοψηφούσα παράταξη. Η Λαϊκή Συσπείρωση για άλλη μία φορά είχε διγλωσσία…

Στην Πάτρα, που είχε πλειοψηφία, καλοδέχτηκε το νόμο, εφαρμόζοντάς τον κατά γράμμα, ενώ υποκριτικά τον κατήγγειλε δήθεν, στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η Δημοτική Αρχή Πελετίδη τον εφάρμοσε χωρίς την περιβόητη ΑΝΥΠΑΚΟΗ, όπως διατείνονταν και επικαλούνταν σε άλλες περιπτώσεις.

Προσφύγαμε στο Συμβούλιο Επικρατείας, ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός και επέβαλε νέες εκλογές ανάδειξης προέδρων, σε διαμερίσματα και κοινότητες και να επαναληφθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, σε αρμονία δηλαδή με το εκλογικό αποτέλεσμα και την βούληση των πολιτών.

Η παράταξή μας ψήφισε με γνώμονα το έργο αλλά και τη διάθεση συνεργασίας που έχει επιδείξει ο/η εκάστοτε πρόεδρος/υποψήφιος.

Με μία κατάπτυστη ανακοίνωση, η Λαϊκή Συσπείρωση χρησιμοποιώντας για άλλη μία φορά τα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου, προσπαθεί να τσουβαλιάσει τις πολιτικές κατά το σύνθημα πέντε κόμματα δύο πολιτικές.

Το έναυσμα το έχει δώσει το ιερατείο του Περισσού μέσω του κ. Κουτσούμπα: «η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε από τη χώρα είναι του ΣΥΡΙΖΑ και το χειρότερο μνημόνιο ήταν το τρίτο» είπε ο “αριστερός” ηγέτης, δίνοντας ουσιαστικά συγχωροχάρτι σε αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια και κυρίως. στην Νέα Δημοκρατία.

Ας κρίνουν οι πολίτες το έργο τους:

Ø Δεν είχαν καμία αγωνιστική διάθεση και αντιπολιτευτική πολιτική τα τέσσερα χρόνια κατά της Νέας Δημοκρατίας (τρένο, μεγάλα έργα, Νομική κ.α.), παρά υποδέχονταν Κυριακές τους υπουργούς της.

Ø Είναι πρωταθλητές στις απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, επιβαρύνοντας το δημότη με χιλιάδες ευρώ.

Ø Δε συγκαλούν και δε συστήνουν επιτροπές και θεσμοθετημένα όργανα που δίνουν βήμα στον πολίτη. (Συμπαραστάτη του Δημότη, Επιτροπή Διαβούλευσης, Ισότητας, Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, κ.α.).

Ø Για εννέα χρόνια δεν έχουν παραχωρήσει ως οφείλουν γραφεία και γραμματειακή υποστήριξη στις δημοτικές παρατάξεις όπως έχει γίνει σε όλη την Ελλάδα και ο νόμος ορίζει.

Ø Χρηματοδοτούν τις εκδόσεις του ΚΚΕ (ανερυθρίαστα).

Ø Δεν ονοματοθετούν πλατεία ή δρόμο με το όνομα του αγωνιστή, πατριώτη Μανώλη Γλέζου, Λάκη Σάντα κ.α.

Αυτοί λοιπόν κρατούν το απόλυτο “αριστερόμετρο” και έχουν την αποκλειστική ιδιοκτησία και χρήση της κολυμβήθρας του «Σιλωάμ»..

Παραδίδουμε στην κρίση του λαού τις πατερίτσες των Θεοδωρικάκου-Βορίδη.