ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΑΣΤΟΡΙΑ – Τώρα οι εκδηλώσεις στην Πλατεία Αθηνών (30th St & 30th Ave) Στην Αστόρια σήμερα 26 Μαρτίου 2023 στη κεντρική εορταστική εκδήλωση της Επιτροπής Παρέλασης για την 202η επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.

Το πρόγραμμα, το οποίο επιμελείται η συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης και επικεφαλής της Πολιτιστικής Επιτροπής, Νομική Καστανά, θα ξεκινήσει με την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας από τη Σοφία Φάσου, καθηγήτρια στα Τμήματα Επικοινωνίας και ΜΜΕ των πανεπιστημίων St. John’s και Adelphi, ενώ μαθητές του Απογευµατινού Ελληνικού Σχολείου της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια απαγγέλουν ποίηματα.

Το πρόγραμμα έχει διανθιστεί με επετειακή – παραδοσιακή μουσική από την ορχήστρα “Μελωδία” με τον Γιάννη Στάικο στο μπουζούκι.

Συμμετέχουν επίσης τα χορευτικά συγκροτήματα της Δωδεκανησιακής Οµοσπονδίας, της Καλυμνιακής Αδελφότητας Νέας Υόρκης και του Λαογραφικού Οµίλου Αμερικής, καθώς και το πολυβραβευµένο χορευτικό συγκρότηµα της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον του Λονγκ Αϊλαντ, τα οποία παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα. Πηγή: www.greeknewsusa.com

Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ, της Καλυμνιακής Αδελφότητας Νέας Υόρκης και του Λαογραφικού Ομίλου Νέας Υόρκης, καθώς επίσης από το βραβευμένο χορευτικό συγκρότημα της Ελληνορθόδοξης κοινότητας του Αρχαγέλλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσιγκτον της Νέας Υόρκης.

Απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του απογευματινού σχολείου της ελληνορθόδοξης κοινότητας Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

Λαογραφικός Όμιλος Αμερικής

Φωτογραφίες βίντεο για το – kalavrytapress.gr από το καλό μας φίλο Δημήτρη Ρέλλο