Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει ο ελληνικός στίβος, ύστερα από το διάστημα αγωνιστικής και προπονητικής απραξίας, εξαιτίας της πανδημίας που προκάλεσε ο ιός covid-19.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ επικύρωσε το αγωνιστικό του πρόγραμμα, όπως αυτό διαμορφώθηκε με βάση τα νέα δεδομένα. Η ομοσπονδία θα υλοποιήσει το στόχο της διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, αλλά και των διασυλλογικών αγώνων, που ήταν το βασικό ζητούμενο, με προγραμματισμό που περιορίζει τις μετακινήσεις στο ελάχιστο και τα υγειονομικά προβλήματα στο μέγιστο βαθμό.

Διασυλλογικά πρωταθλήματα σε διπλάσιους από πέρσι ομίλους, καθώς και πανελλήνια πρωταθλήματα με περιορισμένο αριθμό αθλητών και αθλητριών για υγειονομικούς λόγους, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου πλάνου αγώνων της ομοσπονδίας για το καλοκαίρι του 2020. Οι φετινοί αγώνες θα διαφέρουν από αυτούς των προηγούμενων ετών, αποτέλεσμα της διαφορετικότητας που κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους τελευταίους μήνες.

Οι διοργανώσεις θα ακολουθήσουν συγκεκριμένο πρωτόκολλο διεξαγωγής, το οποίο θα διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα

Ιούνιος

27 ή 28 Διασυλλογικοί αγώνες Κ16

Ιούλιος

4 ή 5 Διασυλλογικοί αγώνες Κ18

11-12 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16 (Άγιος Κοσμάς- 2 όμιλοι, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Πάτρα)

18-19 Διασυλλογικοί αγώνες Α/Γ

25-26 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 (Λάρισα)

Αύγουστος

1-2 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 (Ιωάννινα)

8-9 Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ και Α/Γ Κ23 (Πάτρα)

www.makthes.gr