Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το δύο στα δύο στη Basket League επί του Ολυμπιακού, επικρατώντας με 85-80 στο καυτό ΟΑΚΑ, έχοντας ψυχραιμία στα τελευταία δευτερόλεπτα και αγκαλιάζοντας το πλεονέκτημα έδρας στα play offs

Ο Εργκίν Αταμάν ξεκίνησε τον αγώνα με τη σύνθεση των τελευταίων ματς στην EuroLeague, δηλαδή τους Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Λεσόρ, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έκανε επίσης κάποια έκπληξη, επιλέγοντας τους Ουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Πίτερς, Μιλουτίνοφ. Ο Γκραντ ανέλαβε τον Κάνααν και ο Ουόκαπ τον Ναν στα πιο ενδιαφέροντα ματσαρίσματα αμυντικά, με τον Παναθηναϊκό να βγάζει απίστευτη ενέργεια με τη στήριξη 18.000 φιλάθλων του.

Το ξεκίνημα για τους «πράσινους» ήταν εκρηκτικό, με τον Γκραντ να ηγείται των αμυντικών προσπαθειών, αλλά να δίνει και λύσεις στην επίθεση μαζί με τον Γκριγκόνις και τον Μήτογλου, με αποτέλεσμα το τριφύλλι να βρεθεί στο +14 (20-6) μετά από 6 λεπτά αγώνα. Το δεύτερο rotation ήταν αυτόν που ξελάσπωσε τον Ολυμπιακό σε μια δύσκολη στιγμή, με τον Πετρούσεφ να αντικαθιστά τον αρνητικό Μιλουτίνοφ, που φορτώθηκε γρήγορα με δύο φάουλ και να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του μέχρι τώρα. Παράλληλα, για τον Παναθηναϊκό χάθηκε η ενέργεια αμυντικά με το που έκατσε ο Γκραντ στον πάγκο και με επί μέρους 3-14, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν (23-20) με την έναρξη της δεύτερης περιόδου.

Πηγή: sportal.gr