Στους δρόμους βγαίνουν αυτή την ώρα οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα Δευτέρα οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας. Ο αγροτικός σύλλογος Αιγίου “Μπακόπουλος – Ντρίνιας” απευθύνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση τη Δευτέρα 28 Γενάρη, στις 12.00 το μεσημέρι στα Βενζινάδικα της Νέας Εθνικής Οδού στο ύψος του Αιγίου, ρεύμα προς Πάτρα.
Κτηνοτρόφοι του Ερύμανθου θα συγκεντρωθούν σήμερα το απόγευμα και θα παραταχθούν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο Σταυροδρόμι.
Στο κάλεσμά του ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγιου αναφέρει τα εξής:
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Συμμετέχουμε στην πανελλαδικά συντονισμένη αγροτική κινητοποίηση ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που μας ξεκληρίζει προκειμένου να συγκεντρώσει τη γη και τη παραγωγή στα χέρια λίγων επιχειρηματιών, να υπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.
Είναι ο δικός μας μονόδρομος που έχει φέρει αποτελέσματα και μας έδωσε ανάσες από τις πολιτικές Κυβερνήσεων και ΚΑΠ.
Έχουν προηγηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα παρεμβάσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, του Συλλόγου μας με περιοδείες στα χωριά, συσκέψεις σε επαρχιακό, νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο, αγωνιστικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε διάφορες υπηρεσίες για διεκδίκηση συγκεκριμένων αιτημάτων από την Κυβέρνηση. Με την πάλη μας οι μικρομεσαίοι αγρότες διεκδικούμε την ικανοποίηση ενός πλαισίου αιτημάτων που αφορά την ίδια την επιβίωσή μας, την συνέχιση της αγροτικής μας δραστηριότητας, την διατροφική επάρκεια του ελληνικού λαού.
Διεκδικούμε:
Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
Στους ελαιοπαραγωγούς που έχασαν φέτος όλο σχεδόν το εισόδημα τους λόγω των καιρικών συνθηκών και αναποτελεσματικής δακοκτονίας.
Σους παραγωγούς λεμονιού – εσπεριδοειδών, που από τις αθρόες εισαγωγές προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα, από το εμπάργκο στην Ρωσία και την ασυδοσία των εμπόρων δεν μπορούν να διαθέσουν τα λεμόνια ούτε κάτω του κόστους παραγωγής τους.
Στους κτηνοτρόφους με την μεγάλη πτώση της τιμής στο γάλα από τις αθρόες εισαγωγές και την ασυδοσία των εμποροβιομήχανων.
Έγκαιρες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% των ζημιών απ’ όλες τις αιτίες
Εφαρμογή του προγράμματος αναμπέλωσης στη κορινθιακή σταφίδα.
Να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις που οφείλονται στους παραγωγούς, λόγω λάθους του υπουργείου (ΟΠΕΚΕΠΕ) με την ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΝ
Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.
Μείωση του υπέρογκου κόστους παραγωγής.
Κατάργηση των περικοπών στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις.
Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και αύξηση των αγροτικών συντάξεων.
Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο και ακατάσχετο όριο ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Καμία κατάσχεση σπιτιού ή χωραφιού για «κόκκινα δάνεια» μέχρι 300 .000 ευρώ.
Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία.
www.apoixos.com

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή