Στις 6 Δεκέμβρη, το χωριό μας, το Μάνεσι, γιόρτασε τον πολιούχο του, τον Άγιο Νικόλαο. Τίποτε δε θύμισε, όμως, τα προηγούμενα χρόνια κι εποχές, λόγω των ειδικών συνθηκών που ζούμε και βιώνουμε (ελέω του covid-19.  Έλειψε σε όλους μας η λαμπρότητα της νυχτερινής δοξολογία και οι μελωδίες της φιλαρμονικής μπάντας αλλά και η φωταγωγία των σπιτιών μας, παραμονή της εορταστικής ημέρας, παρουσία και της δημοτικής Αρχής, καθώς επίσης κι η πανηγυρική δοξολογία, παρουσία πολλών πιστών, ντόπιων και ετεροδημοτών, της 6ης Δεκέμβρη.

Αντ’ αυτού, εναρμονιζόμενοι όλοι μας με πρότυπη συμπεριφορά στους κανόνες και τα περιοριστικά μέτρα που επιτάσσει η τωρινή πραγματικότητα (ελέω του covid-19), ακούσαμε, ευτυχώς, τις καμπάνες να χτυπούν και πάλι, την παραμονή της εορταστικής ημέρας, με εσπερινό που έλαβε χώρα κεκλεισμένων των θυρών, όπως, επίσης, κεκλεισμένων των θυρών έγινε και κι Θεία λειτουργία, ανήμερα του Αγίου Νικολάου με λαμπρότητα μεν, άτυπη δε. Αρκετοί πιστοί προσήλθαν στον ιερό ναό κι άναψαν ένα κεράκι και τις δύο μέρες, τιμώντας τη μνήμη του Αγίου μας.

Τη φετινή ιδιαιτερότητα του εορτασμού του πολιούχου μας, αναγνώρισε κι ο πρόεδρος του χωριού μας Ιωάννης Κουτρουμάνης ο οποίος τόνισε «την ανάγκη να τηρήσουμε τα ειδικά μέτρα και την επόμενη χρονιά, έχοντας ξεπεράσει τις δυσκολίες, να ανταμώσουμε όλοι μας και πάλι στο χωριό μας και να γιορτάσουμε τον Άγιο».

Ο εορτασμός του πολιούχου μας, έστω και κάτω από αυτές τις ειδικές συνθήκες, έδωσε σε όλους μας κουράγιο και δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια, γεμίζοντάς μας με θάρρος, ώστε όλοι μας κι ειδικά οι πιο ηλικιωμένοι, να παραμείνουμε υγιείς και να ανταπεξέλθουμε στην πανδημία.

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ευημερία  

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανεσίου Τρύφωνας Παν. Μαντάς