Στo διημερίδα του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, το Σαββατοκύριακο 26 και,27 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Alkyon Resort Hotel στο Βραχάτι Κορινθίας, παρεβρέθηκε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος ως τακτικό μέλος του Δ.Σ.
Θέματα εμπορικά που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, αποτιμήσεις, εκτιμήσεις και δράσεις των εμπορικών συλλόγων ήταν μερικά μόνο από αυτά που έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων.
Κατόπιν προτάσεως του Προέδρου της Ομοσπονδίας και σύμφωνης γνώμης όλων των μελών, προτού ξεκινήσει την παρέμβαση του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, για το εκλεγμένο μέλος του ΔΣ Αιγιαλείας Παναγιώτη Κοττά, που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας, μόλις πριν λίγες ημέρες.
Μαζί με τον Αιγιώτη Σπύρο Σπυρόπουλο αναφέρθηκαν στη αποδυνάμωση της ΔΟΥ Αιγίου και πως η πιθανή απομάκρυνση της θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν, περισσότεροι από 70 χιλιάδες φορολογούμενοι, οδηγώντας σε ερήμωση την περιοχή και διαρροή χρημάτων από την τοπική οικονομία.
Ανέφερε πως είναι απαραίτητη η άμεση στελέχωση της με επιπλέον προσωπικό και φυσικά την παραμονή του ήδη υπάρχοντος. Κατόπιν τούτου ζήτησαν από την Ομοσπονδία την έκδοση ψηφίσματος προς αυτό το σκοπό.
Ένα άλλο ακανθώδες θέμα που έθιξε, είναι να μπορέσουν με ειδική τροπολογία της κυβέρνησης, να πάρουν χαμηλότοκα δάνεια και αρωγές και οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και όχι μόνο οι εύρωστες και αυτές που δεν έχουν ταμειακή ανάγκη.
Ακόμα κατέθεσε προς την Ομοσπονδία και τον κ.Πρόεδρο, κατόπιν εντολής συναδέλφου (συνταξιούχου πλέον Εμπόρου από την Αιγιάλεια) χαρτί από την ΔΟΥ Αιγιαλείας όπου έδειχνε ότι το ποσό του πυροδανείου αρκετών χιλιάδων ευρώ , είχε πλέον καταπέσει στην Εφορία. Πολύ σοβαρό θέμα που αφορά πολλές εκατοντάδες συναδέλφων μας και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.
Τέλος τόνισε πως η κατάσταση στο Εμπόριο είναι πολύ δύσκολη , πρέπει να βρεθούν τρόποι αντίδρασης και λύσεις άμεσα και ότι θα είναι πάντα στο πλευρό των συναδέλφων Εμπόρων και θα προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να προασπίζει τα συμφέροντα τους.
με τιμή
ο Πρόεδρος                                                       η Γ.Γραμματέας

Χαράλαμπος Π.Παπαδόπουλος                          Νικολέττα Χανδόλια