Όλα ρευστά για την τροποποίηση του αρχιτεκτονικού σχεδίου. Ποιοι φέρουν την ευθύνη για τυχόν καθυστέρηση του έργου.

Την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, επισκέφθηκαν το χώρο εργασιών στην πλατεία της Κλειτορίας, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθ. Παπαδόπουλος, επικεφαλής και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κλειτορίας, ο Πρόεδρος και οι σύμβουλοι της Κοινότητας Κλειτορίας, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και οι μηχανικοί της κατασκευάστριας εταιρείας.

Η συνάντηση έγινε, μετά από απόφαση που πάρθηκε στην 11η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καλαβρύτων (διαβάστε εδώ), σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, μετά από αίτημα καταστηματαρχών – δημοτικών συμβούλων, για την πρόσβαση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην πλατεία.

Συγκεκριμένα, το αρχικό σχέδιο προβλέπει χώρο πρασίνου δίπλα στο ηρώο της πλατείας, πράγμα που δυσκολεύει την πρόσβαση κάποιων καταστημάτων σε αυτή.

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Αθ. Παπαδόπουλος, αντίθετα με την απόφαση του συμβουλίου κοινότητας Κλειτορίας, πρότεινε την κατασκευή διαδρόμου πρόσβασης των συγκεκριμένων καταστημάτων στην πλατεία, πλάτους 1,20μ., γεγονός που προκάλεσε έντονες συζητήσεις και αντιδικίες, με τους τόνους να ανεβαίνουν.

Βλέποντας τα πράγματα να ξεφεύγουν, ο επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Ανοιχτός” και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσενές, με την αποδοχή και το σεβασμό που τρέφουν όλοι στο πρόσωπό του, ανέλαβε το ρόλο πυροσβέστη, προσπαθώντας να πείσει τους εμπλεκόμενους και διαφωνούντες να συμβιβαστούν με την πρόταση του κ. Παπαδόπουλου, προκειμένου να τελειώσει το έργο.

Μετά την εξέλιξη αυτή, κάποιοι βιάστηκαν να κυκλοφορήσουν προς τα έξω, ότι το “αγκάθι της πλατείας” ξεπεράστηκε και τα έργα θα συνεχιστούν με αυτή την τροποποίηση, προκειμένου να τελειώσει η πλατεία.

Προσπαθούν μάλιστα εντέχνως, να ρίξουν τυχόν ευθύνη καθυστέρησης του έργου στο συμβούλιο κοινότητας και στους δημοτικούς συμβούλους που ζητούν να συνεχιστεί το έργο ως έχει, ενώ πολύ καλά γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια τροποποίησης σχεδίου, όπως αυτή που επιχειρείται, θα σημάνει σημαντική καθυστέρηση, αφού απαιτείται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και τροποποίηση αρχιτεκτονικού σχεδίου.

Το γνωρίζει άραγε αυτό ο κ. Παπαδόπουλος;