Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 ο Πρόεδρος της Ένωσής μας, Χαράλαμπος Τσίτσικας, ο Α’ Αντιπρόεδρος Ιωάννης Κόρδας και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος  Μπαλάσης επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Χαράλαμπο Μπονάνο, στα  γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μετά από πρόσκλησή του, κατόπιν του από  22/9/2022 εγγράφου μας σχετικά με την μηδενική ενίσχυση της Αχαΐας με προσωπικό. 

Στον κ. Αντιπεριφερειάρχη αναλύθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που  απασχολούν τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης  Αστυνομίας Αχαΐας. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση δε στην πρόσφατη μηδενική ενίσχυση της  Αχαΐας με προσωπικό, κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, με παράλληλη  ίδρυση υπηρεσιών που επανδρώθηκαν από Αστυνομικούς οι οποίοι μετακινήθηκαν από  άλλες υπηρεσίες στης Αχαΐας.  

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε για την άμεση έγγραφη παρέμβαση του προς  την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και την αυτοπρόσωπη  μετάβαση του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να στηριχθούν τα αιτήματα  μας για ενίσχυση με προσωπικό, μέσα και εξοπλισμό.  

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης μας ενημέρωσε ότι έγινε δεκτό το αίτημα μας για την  χορήγηση σε υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας τριών (3) αυτόματων  εξωτερικών απινιδωτών, οι οποίοι θα παραδοθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ θα πραγματοποιηθεί και εκπαίδευση του προσωπικού ως προς την λειτουργία και την  χρήση τους.

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που καθορίζει πως νιώθει ένας άνθρωπος για τον εαυτό του, τι είδους σχέσεις αναπτύσσει με τους άλλους γύρω του αλλά και πως αντιμετωπίζει αυτά που του συμβαίνουν στην ζωή είναι η αυτοεκτίμηση. Οι γονείς, ως οι πιο σημαντικοί ενήλικες στα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού, ασκούν ιδιαίτερη επιρροή στην διαμόρφωση της εικόνας που θα σχηματίσει για τον εαυτό του. Άραγε:

  • Τι είναι αυτοεκτίμηση και πότε διαμορφώνεται;
  • Ποιες συμπεριφορές των γονέων ενθαρρύνουν την αίσθηση της προσωπικής αξίας των παιδιών;
  • Πότε η  επιβράβευση ενδυναμώνει την αυτοεκτίμηση των παιδιών; 

Το θέμα θα προσεγγιστεί μέσα από συζήτηση και πρακτικά παραδείγματα από την καθημερινότητα με τα παιδιά, ενώ παράλληλα οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν και δικά τους ερωτήματα. 

Η ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 16.30-18.30 στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαβρύτων, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος παρέμβασης στον Δήμο Καλαβρύτων με θέμα: «Τον εαυτό μου εξερευνώ και ανακαλύπτω…. θησαυρό». Στο τέλος της συνάντησης, οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για το πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιηθεί σε παιδιά δημοτικού στα Καλάβρυτα.

 Ομιλήτριες της συνάντησης θα είναι η κ. Ζορμπά Γιάννα – Κοινωνική Λειτουργός, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» και η κ. Μπεκίρη Σπυριδούλα, Κοινωνιολόγος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων και Δημοτικού Σχολείου Σκεπαστού καθώς επίσης με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων και Δημοτικού Σχολείου Σκεπαστού