Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, συναντήθηκε σήμερα με Αντιπροσωπεία της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος. Ο Πρόεδρος της Βουλής και η Αντιπροσωπεία της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος συμφώνησαν ότι οι διμερείς σχέσεις της Ελλάδος και της Αρμενίας βασίζονται στην σταθερή φιλία των δύο κρατών και λαών. Παράλληλα, επιβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα και η Αρμενία έχουν κοινή αντίληψη όσον αφορά τον περιφερειακό ρόλο της Τουρκίας και ότι οι δύο χώρες διαθέτουν ένα κοινό όραμα για τη σταθερότητα και τη συνεργασία ως θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την ευημερία των λαών στη γειτονιά τους.

Η Αντιπροσωπεία της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό του διαδρόμου Lachin. Από την πλευρά του, ο κ. Τασούλας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πλήρως προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο και στις αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας.

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο κρατών, τονίζοντας ιδιαίτερα το πρόγραμμα Twinning που αφορά την ενίσχυση του Κοινοβουλίου της Αρμενίας, ως προς την επίβλεψη και εφαρμογή της Συμφωνίας CEPA.

Τέλος, η Αντιπροσωπεία της Αρμένικης Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος ενημέρωσε διεξοδικά τον Πρόεδρο της Βουλής για τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα.