Εκτιμήσεις πως ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει ευχάριστες εκπλήξεις στο 14ο Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Τι ετοιμάζει, άραγε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Συνέδριο της ΝΔ; Με δεδομένο ότι είναι ένα κομβικό Συνέδριο (ενδεχομένως και το τελευταίο πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές), οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει ευχάριστες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια του 14ου Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 8 Μαΐου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Metropolitan Expo.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει το στίγμα της κβέρνησης και του κόμματος για το παρόν και το μέλλον και θα οριοθετήσει τις γραμμές στις οποίες θα βαδίσει από ‘δω και στο εξής η ΝΔ, και σε πολιτικό και σε κοινωνικό και σε οικονομικό επίπεδο.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» ζήτησε από τους τρεις προέδρους των τοπικών ΔΕΕΠ της ΝΔ, Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, ν’ απαντήσουν στο ίδιο ερώτημα: Εσείς τι ουσιαστικό και χειροπιαστό περιμένετε ότι θα βγάλει το Συνέδριο;

«θα στείλει μήνυμα για αυτοδυναμία»

Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Τρεις πρόεδροι των ΔΕΕΠ Δυτικής Ελλάδας καταθέτουν την άποψή τους στην «Π»

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαϊας της ΝΔ, Αντώνης Κουνάβης, επισήμανε: «Το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο έχει ως κεντρικό σύνθημα του τη φράση ”Δίπλα σε κάθε πολίτη”, διεξάγεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη διεθνή συγκυρία, που συνθέτουν η διετία της πανδημίας και η νέα γεωπολιτική κρίση, απόρροια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Από το βήμα του συνεδρίου, την Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιμένω ότι θα στείλει ένα σαφές μήνυμα ενότητας της παράταξης και θα επικεντρωθεί στο κοινωνικό πρόσημο της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας αναδρομή στη στήριξη που έχει δώσει η κυβέρνηση τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης. Στήριξη η οποία θα συνεχιστεί, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφενός έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής απάντησης, αφετέρου επεξεργάζεται ένα εθνικό σχέδιο για την απορρόφηση των μεγάλων αυξήσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Επιπλέον, με το σύνθημα «αυτοδύναμη Ελλάδα», ο πρωθυπουργός θα στείλει και το ανάλογο πολιτικό μήνυμα. Αλλωστε, το σλόγκαν «αυτοδύναμη Ελλάδα» εμπεριέχει τη λέξη αυτοδυναμία, που παραμένει στρατηγικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας.
Από κει και πέρα, στόχος είναι να… φυσήξει κι ένας αέρας ανανέωσης, που θα επέλθει και με την ανάδειξη νέας Πολιτικής Επιτροπής.

Πάντως, εάν θέλουμε να δώσουμε το στίγμα του συνεδρίου, δεν έχουμε παρά να επικαλεστούμε την ακόλουθη ρήση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Στο δικό μου μυαλό, πρόοδος είναι να μη συμβιβάζεσαι με την κατεστημένη λογική ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει σε αυτήν την χώρα». Και υπό το πρίσμα αυτό, το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα επιβεβαιώσει πανηγυρικά ότι η Ελλάδα αλλάζει, με επιβεβλημένες για την εποχή μεταρρυθμίσεις και με ρηξικέλευθες τομές».

«Θα δώσει ανάσα κι ελπίδα σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις»

Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Τρεις πρόεδροι των ΔΕΕΠ Δυτικής Ελλάδας καταθέτουν την άποψή τους στην «Π»

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Γιώργος Παρμάκης τόνισε στην «Π»: «Και εγώ, και όλοι μας, περιμένουμε με αγωνία ν’ ακούσουμε στο Συνέδριο από το στόμα του Πρωθυπουργού κάτι σημαντικό για το θέμα της ενέργειας, κάτι που θα μας δώσει ανάσα κι ελπίδα, που θα ανατρέψει το κλίμα ανησυχίας του κόσμου. Νομίζω πως είναι το υπ’ αριθμόν ένα θέμα πλέον. Κι επειδή είναι άμεση η ανάγκη να αποσυμφορηθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, είμαι σίγουρος πως ο Πρωθυπουργός επιφυλάσσει κάτι ευχάριστο να μας ανακοινώσει. Κάτι που θα πιστοποιήσει πως η ΝΔ ήταν και παραμένει δίπλα στον πολίτη, δίπλα στον καθένα. Αυτό καίει τον κόσμο. Κι από κοντά η ακρίβεια στην καθημερινότητα, στα καύσιμα, στο σούπερ μάρκετ. Θεωρώ πως θα βγουν από το Συνέδριο πολύ σημαντικές ειδήσεις».

«Πιο δυνατοί ακούγοντας την φωνή της κοινωνίας»…

Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Τρεις πρόεδροι των ΔΕΕΠ Δυτικής Ελλάδας καταθέτουν την άποψή τους στην «Π»

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας της ΝΔ Χρήστος Γαβράς τόνισε στην «Π»: «Αναμένω να είναι Συνέδριο που θα δώσει τις κατευθύνσεις για τη θέση της παράταξής μας στο αύριο αυτού του τόπου και θα ισχυροποιήσει την παρουσία της Νέας Δημοκρατίας και στις επόμενες εξελίξεις της πολιτικής ζωής του τόπου.

Θέλω να υπενθυμίσω επίσης, ότι πάντα μετά από κάθε συνεδριακή διαδικασία το κόμμα μας κάνει μια νέα εκκίνηση πιο δυνατό, πιο σίγουρο, πιο ανανεωμένο και εκφράζει την εκσυγχρονιστική φωνή των πραγμάτων, σε ιδέες, πρόσωπα, στόχους και στρατηγική.

Ευελπιστώ λοιπόν ότι θα γίνει το ίδιο και τώρα με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον. Περιμένω τέλος να μεταφερθεί σε κάθε επιμέρους συνεδρία και στα πάνελ των ομιλητών, η αγωνία και ο παλμός της κοινωνίας που οφείλουμε να λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας, ειδικά όταν βρισκόμαστε μπροστά στη διαμόρφωση νέων απόψεων και προτάσεων για τη χώρα που αξίζουμε και οραματιζόμαστε…».

Πηγή: pelop.gr