Για θετικά δείγματα γραφής μίλησε ο Βενιζέλος – Ταυτίστηκε με την γραμμή πολιτικής αυτονομίας του Ανδρουλάκη ο Παπανδρέου – Είμαστε κοντά στον διπλασιασμό των ποσοστών, είπε ο Λοβέρδος – «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά», ανέφερε ο Κώστας Σκανδαλίδης – Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης – Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τις τράπεζες για τις ρυθμίσεις των χρεών είπε ο Νίκος Σαλαγιάννης

Η αισιοδοξία για το μέλλον του κόμματος κυριάρχησε στις ομιλίες των πρώην προέδρων και των ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, στο 3ο συνέδριο του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε κομματική εκδήλωση μετά από την αποστασιοποίησή του, το 2019, μίλησε για «θετικά πρώτα δείγματα γραφής και ακόμα πιο ενθαρρυντικές δημοσκοπήσεις», ο Γιώργος Παπανδρέου ταυτίστηκε με την γραμμή της πολιτικής αυτονομίας που παρουσίασε στην έναρξη του συνεδρίου ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι το κόμμα είναι κοντά στο να υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις του.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Σκανδαλίδης μίλησε για «νίκη χωρίς ταβάνι» και πρόσθεσε ότι αισθάνθηκε μετά από την πρώτη μέρα του συνεδρίου την ανάγκη να τραγουδήσει το γνωστό τραγούδι «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά», ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε σε ρόλο πρωταγωνιστή».

Βαγγέλης Βενιζέλος: Θετικά πρώτα δείγματα γραφής, ενθαρρυντικές δημοσκοπήσεις

Τρία χρόνια μετά από την αποστασιοποίησή του από τα κομματικά δρώμενα, ο Βαγγέλης Βενιζέλος επανακάμπτει με ομιλία στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.  Πραγματοποίησε μία εφ’ όλης της ύλης ανάλυση των κινδύνων που παρουσιάζονται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ευχήθηκε στο κόμμα να κερδίσει «τη μάχη της συγκυρίας και τον πόλεμο της Ιστορίας και επεσήμανε ότι κανένα κόμμα δεν έχει υποχρέωση να διευκολύνει άλλα κόμματα.

Γιώργος Παπανδρέου: Όχι στο συντηρητικό δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Με μία συγκινητική αναφορά στην εκλιπούσα Φώφη Γεννηματά έκλεισε την ομιλία του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ταυτίστηκε με την «γραμμή» Ανδρουλάκη για πολιτική αυτονομία του κόμματος, τασσόμενος ανοικτά «εναντίον του συντηρητικού διπόλου», εννοώντας τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανδρέας Λοβέρδος: Η παράταξη βρίσκεται μπροστά στην αναγέννησή της»

«Μόνο η πατρίδα είναι πάνω από όλους και από όλα». Με αυτή τη φράση έκλεισε την ομιλία του στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο Ανδρέας Λοβέρδος που υποστήριξε ότι «η παράταξη βρίσκεται μπροστά στην αναγέννησή της και ότι μπαίνουν στην άκρη όλα τα προσωπικά και οι υπόλοιπες φιλοδοξίες».

Κώστας Σκανδαλίδης:  «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά, επτά γενιές σβηστό»

Με συγκινητικό τρόπο αναφέρθηκε στην μνήμη της Φώφης Γεννηματά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, από το βήμα του συνεδρίου ενώ ανέφερε και στην παρουσία των πρώην προέδρων του κόμματος αλλά και την προσπάθεια του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Είμαι ένας άνθρωπος που έζησε τη διαδρομή μισού αιώνα της παράταξης από την πρώτη της ημέρα μέχρι σήμερα. Φεύγοντας από εδώ χθες ένιωσα την ανάγκη αυθόρμητα να τραγουδήσω :

«Σαν ηφαίστειο που ξυπνά, εφτά γενιές σβηστό» Και ύστερα με ρωτάτε αν θα νικήσουμε. Αναγέννηση Τώρα και Παντού και Νίκη χωρίς ταβάνι στις ερχόμενες εκλογές!», τόνισε. Όλοι μαζί θα σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα με την νέα γενιά μπροστά, υπογράμμισε κλείνοντας την ομιλία του ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Κατρίνης: Επιστρέψαμε, αλλάξαμε και θα νικήσουμε

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και επέστρεψε σε ρόλο πρωταγωνιστή», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 3ο Συνέδριο του κόμματος ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Όπως τόνισε, «με σύγχρονες προγραμματικές προτάσεις που κάνουν ξανά την πολιτική αυτό που πρέπει να είναι: τον καταλύτη των μεγάλων αλλαγών». Επισήμανε ότι οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, τονίζοντας ότι αξίζει στους Έλληνες πολίτες μια καλύτερη μοίρα, ένας καλύτερος και πιο όμορφος δρόμος.

Τον δρόμο αυτό θα τον ανοίξουμε και θα τον περπατήσουμε μαζί με τον κόσμο της εργασίας, τους νέους ανθρώπους, τις νέες και ζωντανές δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, τους αγρότες, τους μη προνομιούχους που πλέον γίνονται ολοένα και περισσότεροι από ένα άδικο, πελατειακό και κομματικό κράτος.

Έθεσε ως τον επόμενο μεγάλο στόχο τη διαμόρφωση της νέας προγραμματικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ, μιας πρότασης που θα ενώσει τους δημοκρατικούς πολίτες και τις δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου στον κοινό στόχο για ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο, για μια Ελλάδα ισχυρή, περήφανη, ισότιμο μέλος της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Σαλαγιάννης: Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες για την αποπληρωμή των χρεών του

Για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ μίλησε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Νίκος Σαλαγιάννης.

«Βρισκόμαστε στο τέλος μιας διαδικασίας σοβαρής συζήτησης με τις τράπεζες για να διαμορφώσουμε το πλαίσιο αποπληρωμής», τόνισε. «Δεν πήραμε δάνειο ούτε ένα ευρώ τα τελευταία χρόνια, ενώ δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ σε κανένα ασφαλιστικό ταμείο. Δε θα βάλουμε σε κίνδυνο την βιωσιμότητα της παράταξης ξοδεύοντας παραπάνω από όσα μπορούμε», συμπλήρωσε.

«Δε θα βάλουμε οικονομική θηλιά στο λαιμό για να μη μας βάλουν και πολιτική θηλιά, θέλουμε την πολιτική αυτονομία», κατέληξε ο Νίκος Σαλαγιάννης.

Πηγή: Protothema.gr