«Η Αχαΐα είναι το κάστρο της επανεκκίνησης της Νέας Μεταπολίτευσης»

Ερωτηθείσα για την Αχαΐα είπε ότι «το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό και αυτό φάνηκε και στην ομιλία του κ.Τσίπρα». «Αισθάνθηκα ότι ο προοδευτικός, δημοκρατικός κι αριστερός κόσμος της Αχαΐας άνοιξε μια μεγάλη αγκαλιά στην συγκέντρωση στην Πάτρα». 

Μεταξύ άλλων, είπε ότι «η Αχαΐα είναι από τους Νομούς της Ελλάδας και μάλιστα πρωταγωνιστής νομός που έχει προοδευτικό, δημοκρατικό χώρο πάρα πολύ ισχυρό και έγινε σημαία της Μεταπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η Αριστερά μαζί με τον προοδευτικό κόσμο στην Αχαΐα θέλουμε να προχωρήσουμε στη Νέα Μεταπολίτευση. Η Αχαΐα έχει πλήρη συνείδηση. Δεν μπορεί να έρχεται ο κύριος Μητσοτάκης και να λέει θα βάψω μπλε το νομό. Θέλει να διαγράψει τη Μεταπολίτευση».  

Και πρόσθεσε ότι «το μεγάλο στοίχημα αυτή την κυβέρνηση ήταν να βγούμε από τα μνημόνια άπαξ δια παντός. Για αυτό είναι τραγικό να αφήνεται να εννοηθεί ότι μπορεί να ξαναμπούμε σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Η κοινωνία θυσιάστηκε, αλίμονο αν επιστρέψουμε εκεί». 

Σε ερώτηση για το πρόγραμμα της ΝΔ είπε ότι «βλέπουμε ότι αποκαλύπτεται τμηματικά, με τρόπο συγκαλυμμένο». Και πρόσθεσε ότι «το κράτος έχει αποθεματικό 37 δις και έτσι αυτή η χρεοκοπημένη χώρα μπορεί να μην κινδυνεύει, δεν απειλείται με τον κίνδυνο της ταπείνωσης, όπως πριν μερικά χρόνια». 

Αναφερόμενη στη διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε φτωτοχοποιημένα μεσαία στρώματα που έπρεπε να στηρίξει. Χρησιμοποιείται ο μύθος ότι δώσαμε επιδόματα παντού. Δεν υπάρχει δημοκρατικό κράτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση που να μην έχει ισχυρό κράτος πρόνοια. Αυτό το αποθεματικό μας επιτρέπει να έχουμε χαμηλά επιτόκια στις αγορές και το κυριότερο μας επιτρέπει να έχουμε καθαρό διάδρομο για το χρέος, ώστε να αποπληρώσουμε το χρέος του ΔΝΤ που είναι πανάκριβο». 

Απαντώντας σε ερώτηση για τη Δημόσια Παιδεία είπε «ο κ.Μητσοτάκης μιλάει για ιδιωτικά πανεπιστήμια και τι λέει ότι το κράτος μεταφέρει την ευθύνη του που είναι η προσφορά καλής Δημόσιας Παιδείας για όλα τα κοινωνικά στρώματα», ενώ μιλώντας για την ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πάτρας είπε «τη Νομική Σχολή που ανοίγουμε εδώ και είναι τιμή μας για την Πάτρα, ο κ.Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι θα την κλείσει ενώ από την άλλη φωνάζει ότι τα παιδιά μας φεύγουν για το εξωτερικό». 

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ_04/07/2019 Β ΜΕΡΟΣ – Σια Αναγνωστοπούλου

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ_04/07/2019 Β ΜΕΡΟΣ _ Σήμερα καλεσμένοι του Μάνθου Ευαγγελίου ήταν η Σια Αναγνωστοπούλου – Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.και ο Ανδρέας Χριστόπουλος – www.molonoti.gr

Gepostet von Achaia channel am Donnerstag, 4. Juli 2019