Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαϊας με επικεφαλής την βουλεύτρια Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, τον συνεργάτη του βουλευτή Κώστα Μάρκου, τον υπεύθυνο του τμήματος Αθλητισμού και υποψήφιο βουλευτή, Τάκη Γεωργακόπουλο και το μέλος του τμήματος Αθλητισμού της ΝΕ Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκο Κανελλάκη, συναντήθηκαν, τη Δευτέρα 28/2,  με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Πατρών (ΝΟΠ). Εκ μέρους του ΝΟΠ ήταν ο Πρόεδρος Γιώργος Μάνεσης, ο Αντιπρόεδρος Μάκης Γεωργαράς, ο Γενικός Γραμματέας Τάκης Καλοκαιρινός, ο Ταμίας Νίκος Κανταράκης και το μέλος Νίκος Φιλόπουλος .

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η έγκαιρη απόφαση για χρονική επέκταση της παραχώρησης του δημοτικού χώρου, που σήμερα αξιοποιείται από τον όμιλο. Η προσωρινή παραχώρηση λήγει τον Απρίλιο του 2025 και ο ΝΟΠ έχει από καιρό αιτηθεί μια πολύχρονη παράταση. Το 2018, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε η δωρεάν παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας στο Δήμο, για 99 χρόνια.  Σύμφωνα με την τροπολογία του Υπ. Οικονομικών, ο Δήμος έγινε διάδοχος της προηγούμενης σύμβασης που είχε ο όμιλος με τον ΟΛΠΑ από το 2000 και η σύμβαση προτεινόταν να παραμείνει σε ισχύ μέχρι τη λήξη της, με δυνατότητα παράτασης αυτής μετά το συμβατικό χρόνο λήξης, για τη εξυπηρέτηση των καταστατικών σκοπών του ΝΟΠ. Μετά τη συμβατική λήξη της παραχώρησης αυτή μπορεί να παραταθεί με νέα συμφωνία μεταξύ του Δήμου και του ΝΟΠ. 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που απασχολούν το σωματείο  όπως τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, η ανάγκη κρατικών επιχορηγήσεων και ανάπλασης του παραλιακού μετώπου αλλά και η ευνοϊκότερη μεταχείριση σε σωματεία που συντηρούν δικές τους εγκαταστάσεις.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμαναν στο ΔΣ του ΝΟΠ ότι στέκονται αρωγοί στο δίκαιο αίτημά τους για την χρονική επέκταση της παραχώρησης από το Δήμο Πατρέων. Εξάλλου αυτή ήταν και η ρύθμιση που είχε προωθηθεί από την κ. Παπανάτσιου, με το επιχείρημα ότι ο ΝΟΠ είναι ένα από τα αρχαιότερα ναυταθλητικά σωματεία της χώρας από το οποίο έχουν αναδειχθεί πληθώρα αθλητών του υγρού στίβου με διεθνείς διακρίσεις και έχει συνεισφέρει οικονομικά στην κατασκευή του κολυμβητηρίου.