Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεκτιμούν ότι οι εκλογικές αλλαγές έρχονται πάντοτε αρχικά από τα αστικά κέντρα, γι’ αυτό και σχεδιάζουν πολιτικές εκδηλώσεις και ημερίδες παντού, με πυκνή συχνότητα.

Τα μεγάλα αστικά κέντρα και τα «κάστρα» που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και γι’ αυτό το λόγο έχει εκπονηθεί σχέδιο ισχυροποίησης των δυνάμεων της παράταξης σε αυτές τις περιοχές, με αλλεπάλληλες εκδηλώσεις και επισκέψεις πρωτοκλασάτων στελεχών ή και του ίδιου του προέδρου.

Γενικότερα, στον ΣΥΡΙΖΑ συνεκτιμούν ότι οι εκλογικές αλλαγές έρχονται πάντοτε αρχικά από τα αστικά κέντρα, γι’ αυτό και σχεδιάζουν πολιτικές εκδηλώσεις και ημερίδες παντού, με πυκνή συχνότητα. Ηδη στην Αχαΐα έχουμε δει εκδηλώσεις με τη γραμματέα Ράνια Σβίγκου, τον Αλέξη Χαρίτση, τον Γιώργο Βασιλειάδη και τον Ανδρέα Ξανθό.

Επιπλέον, δεν μένει εκτός κάδρου της Κουμουνδούρου η αισθητή κινητοποίηση του ΠΑΣΟΚ σε ίδιες περιοχές. Για να μπορέσουν, λοιπόν, στον ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσουν στην «κατοχή» τους «κάστρα» όπως της Αχαΐας ή του Ηρακλείου, διοργανώνουν πολλές εκδηλώσεις.

Από την Αχαΐα και την Πάτρα, εντός του επόμενου μήνα, αναμένεται να περάσουν οι Εφη Αχτσιόγλου ή Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Γιάννης Σαρακιώτης και Αναστασία Σαπουνά.

Συγκεκριμένα, η Εφη Αχτσιόγλου ή η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα έρθει στην Πάτρα για εκδήλωση που θα διοργανωθεί με θέμα την περαιτέρω ανάλυση των 6 Εθνικών Προτεραιοτήτων που έχουν παρουσιαστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία της εκδήλωσης, αλλά ήδη στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεκινήσει προετοιμασίες.

Στις 2 Δεκεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας προγραμματίζει μία εκδήλωση με θέμα την Παιδεία και κεντρικός ομιλητής θα είναι εκτός απροόπτου ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης.

Λίγο πριν τα μέσα Δεκεμβρίου στα Καλάβρυτα, είναι εξαιρετικά πιθανό να διοργανωθεί εκδήλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων με τον Νίκο Βούτση. Το θέμα της εκδήλωσης θα περιστρέφεται γύρω από τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Τέλος, αύριο, στις 8:30 το απόγευμα στον Πολυχώρο Πολιτισμού Μηχανουργείο, η Οργάνωση Μελών Προσφυγικών της Νομαρχιακής διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης – αφηγηματική συναυλία, ενώ το Σάββατο 19 Νοεμβρίου σε εκδήλωση θα βρεθεί η τομεάρχης Οικονομικής Πολιτικής Αναστασία Σαπουνά και ο αναπληρωτής τομεάρχης Ερευνας και Ανάπτυξης Γιάννης Σαρακιώτης.

Πηγή: pelop.gr